HI&T zal Ondernemersdesk introduceren

Surinamers moeten meer gaan ondernemen. Om de bevolking hierin te stimuleren, wordt binnenkort de Ondernemersdesk (O-desk) gelanceerd. Dit stond al voor 2016 op programma. Dit moet een desk worden voor het stimuleren van ondernemerschap met als doel de dienstverlening van elektronische- en fysieke informatie naar de ondernemers toe te verhogen. Het verwachte resultaat is een toename van goedgekeurde bedrijfsplannen en toename van kleine en middelgrote ondernemers.
Een ieder die geïnteresseerd is om een eigen bedrijf te starten, kan vanaf 30 september terecht op de website www.O-desk.sr. Dit product van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme biedt een platform aan potentiële en startende ondernemers om makkelijker door verschillende processen heen te komen. Los van de website kan men ook terecht bij de O-desk, ondergebracht op het ministerie. Gisteren was al het personeel dat deze desk zal bemannen nog in training.
Op www.O-desk.sr kunnen belanghebbenden terecht met al hun vragen over hun nieuwe uitdaging. Het ligt in de bedoeling dat deze (pre-)ondernemers bij elke stap worden voorzien van informatie en advies. Hieronder vallen onder andere de administratie van het bedrijf, het opzetten van de boekhouding en het doen van belastingaangiftes. Met de Ondernemersdesk wordt ook het onderlinge netwerk van ondernemers versterkt en de ondernemerstrainingen die binnenkort worden verzorgd, zullen eveneens bijdragen aan verdere ontwikkeling op dit gebied. De O-desk website is onderdeel van het project “Strengthening SME Support Services in Suriname”, dat door de Standing Committee for Economic and Commercial Cooperation of the Organization of Islamic Cooperation (Comcec) gefinancierd wordt. Door het stimuleren van ondernemerschap wordt de Surinaamse economie verbreed, waardoor ons land in de nabije toekomst minder afhankelijk zal zijn van de import. Realisatie van dit project is voor het dienstjaar 2017 begroot voor SRD 200.000.

error: Kopiëren mag niet!