Personeel Vervoer en Technische Diensten opgeschrikt door brief Miranda

De departementen Vervoer en Technische Diensten van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) hebben gisteren een prikactie gehouden naar aanleiding van een brief welke door minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) is verzonden aan de onderwijsminister. Guno Sabajo, voorzitter van de Bond Personeel van het Ministerie van Onderwijs (BPMO), zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat de brief de indruk wekt dat de rechtspositie van deze werknemers in gevaar komt. “De minister van OWT&C wil namelijk dat deze werknemers alle gegevens die betrekking hebben op de werkzaamheden van hun afdelingen, binnen 7 dagen digitaal afstaan aan de Interne Controle van OWT&C.”
Naar zeggen van Sabajo heeft de raad van ministers (rvm) besloten dat het openbaar vervoer van leerlingen en leerkrachten overgeheveld moet worden. “Dit verbaast ons; het openbaar vervoer is namelijk geen schoolvervoer. Het lijkt erop dat men bezig is de afdelingen Vervoer en Technische Diensten over te hevelen of uit te hollen.” Sabajo beklemtoont dat het volstrekt onlogisch is om als medewerker van het onderwijsministerie voor OWT&C te werken. “Hoe kan een ander minister opdrachten aan ons geven? Waarmee is men bezig?” Dit heeft ervoor gezorgd dat de brief totaal niet in goede aarde is gevallen bij het personeel waardoor men zijn ontevredenheid middels een prikactie kenbaar heeft gemaakt.
De BPMO-voorzitter gaf te kennen dat het niet gebruikelijk is dat zulke situaties zich voordoen. “Dit gebeurt wel voor het eerst.” Hij vraagt zich af waarom zaken niet gecommuniceerd worden met het personeel. “Niemand heeft consultaties gehouden, noch MinOWC noch OWT&C. Zelfs de onderdirecteur is niet bekend met deze beslissingen! En de directeuren van beide ministeries zijn uitlandig.” Kort na de abrupte prikactie hebben de medewerkers het werk hervat, aangezien er tal van personen aanwezig waren om zich te laten registreren voor het schoolvervoer. Het personeel is in afwachting op een reactie van de onderwijsminister. “We willen volgende week dinsdag of woensdag antwoord van de minister, want momenteel is hij uitlandig.”
KSR

error: Kopiëren mag niet!