John van Coblijn: “Abop begrijpt het niet!”

“Abop begrijpt het niet!” Zo reageert de politicus, John van Coblijn, over het stemgedrag van de Abop-fractie bij de goedkeuring van de begroting over het dienstjaar 2017. De gele partij heeft bijna de helft van de 16 begrotingen helpen goedkeuren. Van Coblijn voert aan dat de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) met haar eerdere uitspraken en standpunten heeft aangetoond te weten dat de huidige regering tegen de belangen van het volk in alle districten is. Hij vindt het jammer dat die wijsheid op het moment van de stemming niet genoeg voorrang bij de partij heeft gehad. De politicus voert aan dat Suriname op dit moment geen fatsoenlijke, normale, politieke ontwikkeling kent.
“Ontwikkeling komt niet door slechts te praten, maar ontwikkeling komt door je hand uit de mouwen te steken. Wat wij nu hebben, is dat wij opgezadeld zitten met een regering die niet in staat is geweest de nodige grote stappen voorwaarts te maken om de samenleving een fatsoenlijk inkomen en behoorlijk pensioen te garanderen en onze nationale productie op gang te brengen. In tegendeel is de toekomst van de jongeren totaal verpest. Laten wij kijken naar de wooncondities van de mensen in het binnenland. Laten wij kijken naar de hoge prijzen die mensen in de winkels moeten betalen. Het zijn allemaal zaken die heel duidelijk zijn en waar de Abop goede nota van had moeten nemen. Zij moest beseffen dat het volk duidelijkheid wil hebben over wie precies voor het volk is en wie tegen het volk is”, aldus de politicus.
Huidige mensen in politieke partijen alleen maar gericht op eigen belang
Van Coblijn sluit zijn vermoedens niet uit dat de gele partij mogelijk met dit stemgedrag aansluiting of een vriendschapsband zoekt met de zittende regering. “De huidige mensen die in de politiek partijen zitten, zijn alleen maar gericht op hun eigen belang. Hierdoor kun je ook niet uitsluiten dat zij mee zullen gaan om extra schade toe te brengen aan het volk van Suriname. Het is daarom best mogelijk dat de Abop, wetende dat deze regering veel schade toebrengt aan de samenleving, toch vanuit het eigen belang kiest met deze regering in zee te gaan”, stelt hij. Indien de Abop inderdaad besluit samen te gaan werken met de huidige regering, verwacht hij dat de kiezers deze partij en exponenten van de regering zwaar zullen afstraffen bij de eerstvolgende verkiezingen. “Ik hoop alleen dat het volk straks zover zal zijn om dit soort gedragingen te doorzien”, aldus Van Coblijn.
FR

error: Kopiëren mag niet!