Team Sardjoe had overwicht tijdens VES-discussie

Op de jongste reguliere discussiebijeenkomst van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) kwam anders dan gewoonlijk een geselecteerd gezelschap af. De VES-bijeenkomst is toegankelijk voor belangstellenden. Meestal loopt het storm, wat getuigt van waardering voor de klasse en het niveau van de gedachtewisseling.
Registratieplicht
Gezien deze ervaring en het gewicht van het bauxietonderwerp werd een grote publieke opkomst verwacht bij de lezing van Dilip Sardjoe. Om de veiligheidsvoorschriften niet te overtreden en om wanorde te voorkomen, werd bij wijze van uitzondering besloten om het bijwonen van de lezing te koppelen aan een registratieplicht. Het verhogen van de drempel heeft zelfs te goed gewerkt.
Ondersteuning vanuit de zaal
De inleider had dikke support in de zaal. Mede commissieleden, staatsadviseurs, gelijk denkenden, hoge overheidsfunctionarissen, bankiers als de governor van de Centrale Bank van Suriname, kopstukken uit het bedrijfsleven en ander vooraanstaand volk, zorgden ervoor, dat zij aanwezig waren. Zij beheersten de discussie, vulden de gedachte van Sardjoe aan, speelden en ondersteunden al dan niet openlijk zijn rede. Deze werkwijze heeft overwicht gegeven aan team Sardjoe, waardoor anders denkenden en critici minder konden vragen en uitleg verschaffen.
HD

error: Kopiëren mag niet!