PTC wil agri-preneurship hot and sexy maken

Frontfoto 2Het Polytechnic College Suriname (PTC) is vrijdag 25 augustus begonnen met een Agriculture & Health infosessie, die op maandag aanstaande vervolgd zal worden. Het doel van de activiteit is om studenten te interesseren en breedvoerig te informeren over de agrarische programma’s die het PTC aanbiedt en wat de toekomst- en beroepsperspectieven zijn van die programma’s. Het PTC reciteert: ‘Let’s make agri-preneurship hot and sexy again.’
Gerichte programma’s
Het college beweert dat er toekomst zit in de sector. De vraag naar gezond en veilig voedsel zorgt daarvoor. Er wordt verwezen naar de jaarrede 2016 van president Bouterse, die is toegewijd aan de ontwikkeling van de agrarische sector. Het PTC levert hierin een bijdrage door het aanbieden van competentiegerichte programma’s binnen de agrarische keten. Deze opleidingen leiden op van productie tot ondernemerschap.
In samenwerking met de overheid en het bedrijfsleven
Er worden verschillende projecten uitgevoerd om jongeren te interesseren in onder andere de landbouw. Hiernaast gaat het instituut verschillende overeenkomsten aan met de overheid en het bedrijfsleven, zodat de theorie goed aansluit op de praktijk en hierdoor gekwalificeerd kader wordt afgeleverd aan de maatschappij. Tijdens de Agriculture & Health infosessie komen studenten en potentiele studenten in contact met de leiding van het college, program managers en docenten van de desbetreffende programma’s.
HD

error: Kopiëren mag niet!