Kinderen Moskee Wakaf Islam ontvangen certificaat

Kinderen Moskee Wakaf Islam hebben  certificaat ontvangen (1)Gisteren hebben de kinderen, die in 5 dagen de basis van de Islam zijn bijgebracht, een certificaat mogen ontvangen. Moskee Wakaf Islam heeft een 5-daagse vakantieschool gehouden. In totaal hebben ruim 37 kinderen zich aangemeld om de lessen te volgen. Het gaat om jonge dames en heren in de leeftijdscategorie van 6 tot 17 jaar. “De lessen zijn allemaal goed gegaan en de bedoeling was om hen de basis aan te leren van het Islam. Waar men thuis eventueel in gebreke is gebleven of nog niet was gestart met de lessen aangaande het geloof, heeft het bestuur gemeend invulling hieraan te geven om dit aan te pakken”, zegt de coördinator en begeleider Soetinie Karsodikromo- Soerowirjo. De vakantie is pas begonnen en afhankelijk van de vraag zal gekeken worden als dit tot een terugkerende activiteit gemaakt kan worden of nog binnen deze vakantieperiode hervat kan worden.
Zoals eerder beschreven, zijn de kinderen enkele basisprincipes bijgebracht van de Islam. De basis op zich is al heel ruim. Over het algemeen moeten de kinderen weten waarom zij voor de Islam hebben gekozen, wie ze aanbidden en wat ze allemaal moeten doen voordat zij hun intrede doen in de moskee en de dagelijkse rituelen bij het verrichten van het gebed. “Wij hebben hen ook de waarden en normen van goed fatsoen bijgebracht, zowel thuis en op school en dat gebeurt met smeekbeden dat wij hebben laten memoriseren in die 5 dagen. Ze hebben het heel goed gedaan. Bij de kleintjes in de groep ging het een beetje moeizaam, veelal omdat de interesse bij jonge kinderen anders ligt. Ze waren een beetje speels, maar desondanks hebben we hen iets kunnen leren.” De kleintjes mochten ook meedoen aan presentaties.
De organisatie is er overigens niet alleen voor de kinderen, maar een ieder die eventueel met vragen zit over het geloof. “Als moslims moeten we elkaar kunnen helpen. Zowel leden, belijders en nieuwsgierigen in het geloof kunnen zich aanmelden bij Moskee Wakaf Islam bij een van de bestuursleden.” Op 1 september 2017 wordt het Ied Ul Adha of offerfeest gevierd. Het is een van de grootste feesten en deze wordt heel groot herdacht. Ook Moskee Wakaf Islam is bezig met de voorbereidingen naar deze dag toe. “Er worden al diverse vrijwillige gebeden gehouden naar die dag toe. Het begeleiden van de kinderen was ook een van onze goede daden die wij hebben verricht naar deze dag toe”, aldus coördinator en begeleider Soetinie Karsodikromo- Soerowirjo.

error: Kopiëren mag niet!