International Youth Day 2017

oooDe huidige generatie van jongeren is de grootste ooit in de geschiedenis. Jonge mensen vormen ook in Suriname de meerderheid. Het betrekken van jongeren in de vredes- en veiligheidsdoelen van onze samenleving is heel belangrijk voor het tot stand brengen en behouden van vrede. Het laatste is essentieel voor het behalen van de doelen van Agenda 2030. Het proces van sociale betrokkenheid van de jeugd, inclusief participatie in besluitvorming alsook toegang tot kwalitatief hoogwaardig onderwijs, gezondheidszorg en basisvoorzieningen is bevorderend voor hun contributie aan de samenleving en biedt hen mogelijkheden om hun potentieel te bereiken en hun doelen te verwezenlijken. Hoe kunnen wij (jongeren) hiervoor pleiten bij onze leeftijdsgenoten, onze buurten en onze beleidsmakers?
Op 19 augustus 2017 werd de International Youth Day georganiseerd, waarbij informatie is gedeeld met jongeren over de situatie in Suriname met betrekking tot geweld, maar ook positieve interventies. Hierna werden de werkgroepen de taak kunnen gegeven een advocacy boodschap te creëren om het gedrag en de houding van jongeren, dat aanvaardbaar wordt geacht in hun werk en leefomgeving, ten opzichte van geweld te beïnvloeden. Gelet op het bovenstaande definiëren we ‘advocacy’ als:
pogingen om het politieke klimaat, beleid- en programmabesluiten, publieke percepties of sociale normen, financieringsbesluiten en ondersteuning en betrokkenheid van de gemeenschap voor een specifieke doel of onderwerp te beïnvloeden door middel van een serie goed geplande en georganiseerde acties die ondernomen worden door een groep individuen of organisaties die als een geheel samenwerken.

error: Kopiëren mag niet!