‘Financiële steun moet geen stimulans zijn voor krijgen veel kinderen’

Financi+½le steun moet geen stimulans zijn voor het krijgen van veel kinderenMinister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting gaf in een interview aan van mening te zijn dat het krijgen van financiële steun van de overheid geen stimulans moet zijn om veel kinderen te krijgen. “Het maken van kinderen op zich is geen probleem, maar men moet zich realiseren dat de grootste verantwoordelijkheid ligt bij de ouders. De staat is altijd bereid te helpen.” Natascha van Dalen, een moeder van 37 jaar, die met de komst van haar drieling in totaal 11 kinderen heeft, heeft de nodige financiële steun ontvangen van het ministerie. Volgens de minister had de vader van de kinderen na de bevalling van de vrouw, gelijk een aanvraag gedaan bij het ministerie. “Maar vanwege het feit dat het niet een pot is waaruit gegraaid kan worden, zal het wat tijd kosten om alles in orde te krijgen. De stukken moeten worden opgemaakt en opgestuurd naar het ministerie van Financiën. Bovendien is onze begroting nog steeds niet goedgekeurd, waardoor het misschien iets langer heeft geduurd om de financiële tegemoetkoming te voldoen”, verduidelijkt Polak.
Eergisteren heeft Van Dalen haar eerste tranche mogen ontvangen. “De mevrouw ontvangt SRD 3750 per maand. De eerste tranche was dan ook SRD 11.250. Dit bedrag gaat ze 5 jaren lang ontvangen. Ik hoop echter niet dat het een stimulans wordt voor mensen om maar drielingen te gaan maken, want als je kijkt naar het sociaal rapport heeft geen van haar kinderen de lagere school nog afgemaakt.” De minister vroeg zich af te wat de toekomst van deze kinderen zal zijn in een maatschappij waar er steeds hogere eisen gesteld worden om in de samenleving te participeren. “Ik heb ook met die mevrouw gesproken en ze heeft mij wel gezegd dat de dokter haar heeft gezegd ‘dat a mus tap a bere now’.”
De dame en haar gezin wonen te Brownsweg. Het ministerie beschikt wel over maatschappelijke werkers, waarvan 1 gevestigd is te Brownsweg. Deze is reeds gevraagd om af en toe te gaan kijken als er aan dit gezin een stukje begeleiding gegeven kan worden, omdat 11 kinderen geweldig is, maar het vergt ook veel werk.

error: Kopiëren mag niet!