Bond NVB vandaag mogelijk in actie

De werknemers bij het Nationale Vervoerbedrijf (NVB) zijn het wachten al zat. Al geruime tijd wordt de onderhandelingen rond de collectieve arbeidsovereenkomst getraineerd. Raymon Ford, voorzitter van de bond bij NVB, zegt dat de werknemers vandaag mogelijk in actie gaan. Ford denkt dat de directie een tactiek hanteert om het jaar af te sluiten zonder een cao, om vervolgens aan het eind van het jaar te komen met een toelage.
Er zijn voorstellen gedaan aan de directie. De directie heeft de voorstellen richting de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie verzonden. “Nu vraagt de minister twee weken de tijd om de voorstellen te bestuderen. De leden willen daarop niet wachten. Sinds januari zou de cao moeten ingaan. Wij staan nu bijna aan het eind van het jaar. Wij vrezen dat hetzelfde zal gebeuren als toen de regering besloot de koopkrachtversterking toe te kennen. De leden willen dat niet. Zij willen een loonsverhoging in hun loon verwerkt zien”, stelt Ford.
Vandaag wordt er op het hoofdkantoor bij de directie een verklaring voorgelezen. Afhankelijk van de reactie van de directie zal worden besloten of men in actie gaat.

error: Kopiëren mag niet!