Suriname in top 50 op First Global Robotics Challenge

Suriname in top 50 op First Global Robotics ChallengeHet Suriname Robotics Team is op 19 juli teruggekeerd na een succesvolle deelname aan de inaugurale First Global Challenge. De H2O Flow games zijn gehouden in Washington, in America. De 3 tieners Ivana Codrington, Ayan Jhagroe en Shayant Sital hebben onder begeleiding van hun teammentor Daniel Lachman en een coördinator van Stichting Young Help Suriname, Ashna Mahepal, in de periode 16 – 18 juli 2017, met hun zelfgebouwde robot ‘Sweef Teki’, in totaal 480 punten weten te scoren. Hiermee plaatsten zij zich in de lijst van 163 teams op maar liefst plek nummer 49.
In totaal heeft Suriname net als elk team 6 games gespeeld van elk 2 minuten lang, verspreid over 2 dagen. De games werden gespeeld tussen 2 teams ’Aqua en Hydro’ bestaande uit allianties van 3 landen elk. De landen waarmee Suriname een alliantie vormde, waren op dag 1 Bahamas en Jamaica, Azarbaijan en Uzbekistan en Bangladesh en Bolivia en op dag 2 waren dat Argentina en Guatemala, Noord Amerika en Oman en Chinese Taipei (Taiwan) en Saint Lucia.
De tweede dag werd geopend door Ivanka Trump, de dochter van president Trump. Ook heeft de president van de Wereldbank, Jim Yong Kim, een toespraak gehouden om de jongeren te inspireren en heeft hij hen genoemd ‘de eerste generatie, die in staat kan zijn om het wereldprobleem van armoede daadwerkelijk op te lossen door onder andere toepassing van Science, Technology, Engineering and Math (Stem-educatie)’. Alle tieners hebben een certificaat ontvangen, getekend door de oprichter, Dean Kamen, van de First Global organisatie. Op de sluitingsceremonie zijn er ook tien awards uitgereikt, waaronder een award voor de beste engineering design, welke naar Team India is gegaan.
Het team uit Suriname heeft voornamelijk ondersteuning gehad van een 8-tal jonge vrijwilligers van Stichting Young Help Suriname (YHS), die de rol van lokale coördinator van de FGC games in Suriname heeft vervuld. Verder heeft het team ondersteuning ontvangen van het in Paramaribo gevestigd kantoor van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en voor de afwikkeling van hun visa heeft de Amerikaanse ambassade haar ondersteuning verleend. ‘YHS beoogt in het algemeen om meer jongeren te versterken middels ontwikkeling van praktische ondernemerschap-skills en inspiratie-verrijkende ervaringen om te geloven in het eigen kunnen, in de kracht van (lokale en internationale) samenwerking en hun dromen na te jagen ter opbouw van Suriname’, aldus een bericht van Stichting Young Help Suriname.

error: Kopiëren mag niet!