Eerste twee studenten conservatorium verzorgen met succes afstudeerconcert

2Eerste twee studenten  Conservatorium verzorgen met succes afstudeerpresentatie concertConservatorium Suriname zal op 27 augustus aan 8 studenten de bul uitreiken. Dit is de eerste groep die zal afstuderen. Voor die periode zullen deze studenten hun afstudeerconcerten vanaf 20 juli tot augustus verzorgen. Gisteravond hebben reeds 2 van deze studenten hun presentaties volbracht. Het gaat in deze om Laurence Gudge, die afgestudeerd is in het muziekinstrument saxofoon en Jason Eduards op de basgitaar. Na hen volgen Gordon Brandon op saxofoon, Guilaume Fredison op gitaar, John Schaken op klarinet, Elvin Pool en Louise Naarden met zang en Stephen Apainai op trompet. Alle studenten verkrijgen daarmee de graad van Bachelor in Music.
Jessica Ravenberg, docent Ontwikkelingspsychologie, zegt dat er verschillende disciplines zijn waarin de studenten zullen afstuderen, met name basgitaar, klassiek gitaar en saxofoon. Alle studenten zullen afstuderen in een bepaald muziekinstrument. Op de persmeeting is de algemene informatie verstrekt betreffende het afstuderen en wat allemaal gaat gebeuren. “Voor wat de afstudeerpresentaties betreft, hebben de studenten hun eigen uniek programma opgesteld”, zegt Ravenberg. Dat houdt in dat de studenten hun eigen nummers ten gehore brengen die ze zullen presenteren samen met medestudenten of mede-afstudeerders. Bij ieder student zal het er anders uitzien.
Verdeeld over de 4 jaren (1ste, 2de, 3de jaar en het schakeljaar) heeft het conservatorium momenteel 55 studenten. Er zijn diverse afstudeerrichtingen. Met de Bachelor in Music kan men een performing artist worden. Ook heeft men de graad Bachelor in Music Education, die meer gericht is op personen die muziekles willen verzorgen. De opleiding is een 3-jarige opleiding. Het Conservatorium Suriname is een hbo-opleiding voor beroepsmusici en muziekdocenten. Het conservatorium werd in 2011 opgericht door Ramon Williams en Albert Arens.

error: Kopiëren mag niet!