Girjasing nog steeds niet overtuigd van belang managementuitstapje RGD

“Ik heb niet gezegd dat ik problemen heb met hun uitstapje, maar doe het dan op eigen kosten. Doe het niet op ‘mijn’ kosten. Een uitstapje is niet nodig, simpel vanwege het feit dat er geen geld is. Blijf maar ergens in Paramaribo of onder een manjaboom in de dierentuin als je de natuur wilt opzoeken. Het moet mij niet veel kosten.” Zo reageert Sheilendra Girjasing op het persbericht van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Girjasing heeft onlangs een managementbesluit van de RGD aan de kaak gesteld. Blijkbaar kiest de RGD voor een managementuitstapje om enkele cruciale onderwerpen te bespreken. “Je kunt niet op kosten van de Staat gaan eten, drinken en slapen om een beetje te praten over RGD, terwijl er in Suriname geen medicatie is”, stelt de parlementariër.
Als reactie op het “managementuitstapje” informeerde de RGD dat de leiding het recht heeft haar bedrijfsvoering te doen zoals die het goed acht. “Wij zullen nimmer onverantwoord omgaan met de beschikbare middelen om een simpel “managementuitstapje” te organiseren. Ter uwer informatie moge verder dienen dat de activiteit onderdeel is van het herstructureringsproces waarin de RGD zich nu bevindt. Ook de voorbereiding van het strategisch plan 2018-2021 van de RGD zal aan de orde komen. Hier zullen in tegenstelling tot wat beweerd wordt niet alleen managers, maar ook directie-, bestuursleden en andere relevante functionarissen, die een bijdrage kunnen leveren tot het formuleren van gedegen beleid, aan participeren. Er is ervoor gekozen om uit de sleur van alle dag te gaan, wat ook kan bijdragen tot een stukje teambuilding binnen de groep. Bij het kiezen van de locatie is terdege rekening gehouden met het financieel aspect en is bewust niet gekozen voor een duur oord. Het is bewezen dat bovengenoemde aanpak kan leiden tot versterken van interpersoonlijke relaties, die van belang zijn voor het bevorderen van de werksfeer”, schreef de RGD. Girjasing ziet echter nog steeds de noodzaak van deze uitgaven niet in. Sinds het aantreden van de nieuwe directeur zijn er naar zijn informatie bijkans 70 tot 80 mensen in dienst genomen, zonder dat er vacatures zijn verschenen in de krant.
“Dit, terwijl de serviceverlening naar de bevolking absoluut niet veranderd is. Het zijn onze belastinggelden waarmee heel onverantwoord wordt omgegaan, om mensen van klaarblijkelijk een bepaalde politieke partij te accommoderen voor de volgende verkiezing. Wat doe je met bijkans 80 man, die je in 1 jaar in dienst hebt genomen, terwijl RGD zelf niet in staat is om haar dienstverlening te optimaliseren? Men zit al met personeel dat men niet goed kan plaatsen. Aan de ene kant wil je bezuinigen, aan de andere kant wil je op reis gaan, terwijl je de maatschappij ook bewijst dat je niets te maken hebt met de commentaren door 80 mensen in dienst te nemen”, stelt Girjasing. De RGD gevraagd naar meer duidelijkheid rond het managementuitstapje en het in dienst nemen van ruim 80 mensen, wenste vooralsnog niet te reageren. Gesteld wordt dat niet alle interne aangelegenheden publiekelijk worden gemaakt. Er was wel verwacht dat Girjasing zou reageren op het schrijven van RGD, maar er wordt vooralsnog afgezien van commentaar.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!