Imeao 2-examenstudenten: “We kunnen niet slagen”

“We zitten nu in de tweede groep van de nieuwe structuur en we kunnen alsmaar niet slagen, omdat we in het komend schooljaar maar 1 of 2 vakken moeten volgen. Dit is voor ons heel vervelend, omdat het veel kosten met zich meebrengt.” Dit zegt een verontruste examenkandidaat van het Instituut voor Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs (Imeao 2) tegenover Dagblad Suriname. Voorheen konden de studenten de voornoemde opleiding in 3 jaren afronden, echter is het vanwege de nieuwe structuur een 4-jarige studie geworden. “Zo zijn er 5 verschillende studierichtingen, waarvan elke student wel een openstaand vak heeft. Daarom vragen wij van het vierde leerjaar een extra herkansing aan, zodat we de openstaande vakken van de overige leerjaren opnieuw kunnen maken.”
Volgens de examenkandidaat weegt elk tentamen op het Imeao enorm zwaar. Er geldt een regeling waarbij elke student vanaf het eerste leerjaar tot en met het laatste leerjaar alle vakken dient te halen. Het compenseren van cijfers beneden een 5.5 is niet mogelijk. “Je haalt het of je haalt het niet. Binnen mijn studierichting bijvoorbeeld bestaan er 3 modules, waarvan elke module uit 13 vakken bestaat. Dit betekent dat ik elk vak moet halen, inclusief mijn stage om te kunnen slagen. Dit geldt ook voor de overige leerjaren. Als je bijvoorbeeld in het eerste of tweede leerjaar een vak niet hebt gehaald, ben je helemaal afgewezen. Dit is aan het studentenbestuur doorgegeven, maar tot nog toe hebben zij dit niet in orde kunnen maken.” Een positieve ontwikkeling daarentegen is dat een tentamen gehaald is wanneer de student een 5.5 scoort. “Voorheen moesten de studenten een 6 scoren.”
Naar zeggen van de examenkandidaat had het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) de eerste groep van de nieuwe structuur wel de mogelijkheid geboden voor een tweede herkansing, die bovendien wegens onbekende redenen eenmalig was. “Zij waren in feite de proefkonijnen. Hiervan was driekwart geslaagd.” Daarom willen de Imeao -studenten dat de extra herkansing wederom geïntroduceerd wordt.
KSR

error: Kopiëren mag niet!