Boothouders Commewijne zijn het wachten beu

Dat de minister van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C), Jerry Miranda, heel actief bezig is met de uitvoering van zijn beleid is inderdaad een feit. Dit erkent het bestuur van de Belangen Organisatie Veerboten in Commewijne, maar dit moet niet betekenen dat boothouders uitzichtloos moeten blijven wachten, geeft de voorzitter, Michel Nathoe, aan.
De organisatie is een maand terug ontvangen door de minister en zijn staf, om met de besprekingen te starten met betrekking tot de tariefsaanpassing van de particuliere passagiers veerboten van het district Commewijne en andere zaken. De organisatie heeft een rapport aan de minister gepresenteerd, waarin ook de kostencalculatie op basis van de huidige economische situatie is vervat.
Voor wat betreft het tarief voor een oversteek, komt de organisatie op SRD 3 per passagier. Het tarief wat nu nog gehanteerd wordt, is SRD 1,25 per persoon en dateert van 2008. Vele malen is er voor een aanpassing van het tarief gepleit bij het toenmalige ministerie van TCT, maar het is nooit gehonoreerd.
“In 2011 kregen wij de toekenning van subsidie op brandstof. Maar haast alle prijzen in de winkels, van onderdelen, buitenboord motoren, hout etc etc… bleven stijgen, waardoor de toekenning van subsidie op brandstof geen oplossing meer bracht. Ook de achterstand in uitbetaling van de subsidiegelden door de overheid was een feit op zich.”
Minister Miranda erkent dat boothouders nu eindelijk recht op hebben op een aanpassing, maar geeft wel aan dat zulks niet mag geschieden ten kostte van de passagiers. De minister bood zijn verontschuldigingen namens de regering aan de boothouders. Hij gaf aan dat er een grondige ordening zal moeten komen in deze sector. De boothouders zijn het wachten en geduld betrachten nu al zat.
“Wij hebben telkens ervan afgezien om het uiterste middel te gebruiken, maar nu kan het niet meer. Wij zijn ook Surinamers en hebben recht op een rechtvaardige behandeling. We wachten tot uiterlijk zondag 16 juli 2017 om 00.00uur. Hierna kunnen wij geen dienstverlening meer garanderen aan de gemeenschap. Wij vragen hiervoor begrip aan de gemeenschap en het ministerie van OWT&C”, aldus voorzitter Nathoe.

error: Kopiëren mag niet!