Doksenclub scoort goed op Trade and Investment Convention Trinidad

Doksenclub 2
Doksenclub 1Doksenclub heeft afgelopen woensdag om 15.00 uur haar eerste vergunning gekregen voor de import van haar producten in Trinidad en Tobago. Deze vergunning is echter een eenmalige, om 40 kg pre cooked curry doks filet te mogen importeren in Trinidad voor deelname aan de Trade and Investment Convention (Handel en Investeringsbeurs). “Belangstelling in ons product is groot. De lokale kweker wil nu zelfs kuikens bij ons kopen”, vertelt Gerard van den Bergh, directeur-eigenaar van het bedrijf, dat momenteel ook in T&T vertoeft om zijn producten te promoten. Doksenclub serveert curry doks, uiteraard op de Surinaamse wijze klaargemaakt.
“Het publiek blijft komen. De proeverij die wij hebben, is een geweldig succes”, vertelt Van den Bergh. Hij raakt met deze animo nog verder versterkt in het idee dat er een goede markt is in T&T voor export vanuit Suriname. De vergunning om zijn reguliere exporten vanuit Suriname te kunnen realiseren, laat echter nog op zich wachten. Het is nog niet bekend in welk stadium het proces bij de Trinidadianen precies is.
“Het is een zaak van de ministeries van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T), en Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) en Trinidad. Ik zelf kan weinig aan doen. T&T moet nog antwoorden op de brief van LVV”, stelt de directeur. Doksenclub wacht al ruim drie jaren op toestemming om te mogen exporteren naar T&T. Vertraging binnen de bureaucratie maakt echter dat in de huidige situatie, waar exporten voor Suriname hoog nodig zijn, er nog steeds geen toestemming kan worden verkregen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!