Voordelen en nadelen berichten op social media

Internetbureau Spang Makandra heeft de Creative Week georganiseerd, waarbij men 10 Years Specials uitvoert in verband met het 10-jarig bestaan. Centraal tijdens de Creative Week staat de jaarlijkse gehouden Social Media Day, die gisteren werd gelanceerd. Gisteren heeft het bedrijf in dit kader een Live Knowledge Sharing Sessions via Facebook gehouden. Voor deze ‘Live Knowledge Sharing Sessions via Facebook’ konden geïnteresseerden, waaronder bedrijven en organisaties, mee participeren door op het moment van de lives sessies ook in te loggen en mee te ‘praten’. Het was onder andere mogelijk vragen te stellen aan sprekers, de eigen kennis te delen en voorstellen te doen voor een onderwerp voor de eerstvolgende keer.
Er waren onder andere 11 sprekers, die elk vanuit hun vakgebied een bijdrage hebben geleverd aan de live sessies. Sven van Rooijen, creative editor, heeft gesproken over de waarde die social media heeft voor een bedrijf. “Door je bussiness via social media te promoten, kan je onder andere de omzet van je bedrijf doen stijgen. Social media is goedkoper in adverteren. Je kunt zien wat je concurrenten aanbieden en daarop inspelen en je kan ook meer invloed op het koopgedrag van je doelgroep uitoefenen. Social media bevat ook specifieke informatie en je kan meer personen bereiken. Werken met social media heeft een grotere impact, omdat meer mensen je bericht zien.”
Ralph Breinburg, cloud solutions specialist, heeft echter gesproken over de gevaren die zich ook via social media kunnen voordoen. Een van de zaken waar hij bij stilstond, is het aspect ‘diefstal op social media’. “Er zijn identity thieves op social media. Dat zijn mensen die je identiteit stelen om op je bankrekening te kunnen gaan of zich als jouw voor te kunnen doen. Als je een social media account opent, vraagt die je meestal ook naar allerlei persoonlijke gegevens, zoals je naam, geboortedatum, geboorteplaats enz., waardoor deze personen toegang krijgen tot je persoonlijk informatie. Let er dus op dat je een goed wachtwoord maakt.” Volgens Breinburg moet je vooral ook voorzichtig zijn met stalkers. “Deze mensen volgen je op de voet en weten precies wat je op social media zet. Geef daarbij nooit specifieke reisplannen door en wacht om terug te zijn van je reis voordat je vakantiefoto’s plaatst op internet. Pas verder je privacy settings aan, zodat je kan reguleren wie je post allemaal ziet. Plaats verder ook je bankgegevens, je volledig adres en jaardag of namen van je ouders en of kinderen niet op social media alsook je dagelijkse schema voor de dag.”
Spang Makandra is een full-service internet marketingbureau dat de consument onder andere diverse internetcampagnes, websites, social media outsourcing, mobile apps en Facebook apps aanbiedt. Vervolgens ontwerpen ze ook corporate styleguides (huisstijlen), visitekaartjes, brievenhoofden en presentaties.

error: Kopiëren mag niet!