Geen onderwijsstagnaties vierdeklassers Hirasingschool

Leerlingen Hirasingschool tijdens de tweede dag van hun examen (foto: Anil Ramkumar)
Leerlingen Hirasingschool tijdens de tweede dag van hun examen (foto: Anil Ramkumar)
De eindexamens op diverse muloscholen zijn op 3 juli 2017 van start gegaan en eindigen op 11 juli 2017. De scholieren van de Hirasingschool (mulo), die tot de Scholengemeenschap Arya Dewaker behoort, hebben ondanks het turbulente schooljaar vol doorzettingsvermogen de eindexamenperiode betreden. Op de eerste examendag zijn zij geëxamineerd voor het onderdeel samenvatting (Nederlands) en tekenen. Gisteren kwamen de vakken tekstbegrip (Nederlands), wiskunde en boekhouden aan de orde. Vandaag staan Engels, natuurkunde en bedrijfsrekenen op het examenrooster. In de komende dagen volgen de vakken Spaans, technisch inzicht, handelskennis, aardrijkskunde, biologie, algemene taalkennis en geschiedenis. De uitslag hiervan wordt op 4 augustus 2017 bekendgemaakt.
“Alle examens beginnen om 07:45 uur. De stakingen hebben voor de examenkandidaten niet zo zeer een belemmering gevormd, omdat ik vanaf het begin een beroep had gedaan op de leerkrachten om wel les te geven aan de vierde klas. Daaraan hebben zij wel gehoor gegeven, waardoor de leerlingen van de vierde klas geen lessen als zodanig hebben gemist. Vorig jaar hadden wij een slagingspercentage van 87%”, zegt Sarwankumar Bhawanie, schoolleider van de Hirasingschool, tegenover Dagblad Suriname.
De scholieren van het landelijke voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo) bevinden zich eveneens in hun examenperiode. Deze groep is sedert 26 juni jongstleden begonnen met het afleggen van de eindexamens, welke overigens tot 10 juli 2017 is gepland. Op het hoger algemeen vormend onderwijs (havo) eindigt het eindexamen op 7 juli 2017.
KSR

error: Kopiëren mag niet!