Ondanks betalingsachterstand moeten buurtcentra draaiende gehouden worden

Vanuit het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is bekendgemaakt dat hoewel de medewerkers van buurtorganisaties nog uitbetaald moeten worden, de buurtcentra draaiende gehouden moeten worden. Volgens waarnemend hoofd van de afdeling Voorlichting, Adagracia Pawiro, is het ministerie weer bezig de buurtcentra operationeel te krijgen, maar niet een ieder is bereid te werken, omdat men wacht op de uitbetaling. “Echter zullen we de centra draaiende moeten houden ondanks er een betalingsachterstand is.” Een medewerker van een buurtorganisatie maakte bekend dat een grote groep nog niet uitbetaald is voor het werk dat zij verricht bij de buurtorganisaties. Men zou reeds lange tijd wachten op het geld.
Volgens de buurtmedewerker zou men vernomen hebben dat het geld reeds gestort zou zijn voor het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Echter zou deze voor andere doeleinden gebruikt zijn en is men nog wachtende om betaald te worden. Ook is er geen beeld wanneer dat zal gebeuren. In dit kader is besloten niet te werken. Pawiro geeft aan dat de berichtgeving, zoals die door de medewerker is aangegeven, niet helemaal op waarheid berust en de persoon in kwestie de informatie waarschijnlijk van derden heeft gekregen. “We hebben een deel van de buurtontwikkelingswerkers, die ons benaderd hadden met betrekking tot die uitbetaling, geïnformeerd dat de betaling van de medewerkers van de laatst gehouden verkiezingen van het Nationaal Jeugdparlement nu gaande is. Hierna komen de overige projecten aan de orde.” Ook wordt aangegeven dat het niet zo is dat de financiële middelen concreet ter beschikking zijn gesteld van het ministerie. Derhalve kan het nimmer zo zijn dat het ministerie van Sport- en Jeugdzaken deze middelen zou hebben besteed op een andere wijze dan bedoeld.
“We kunnen de exacte periode dat de buurtmedewerkers hun betaling zullen ontvangen nog niet aangeven doordat het een grote groep is. Een deel is al afgewerkt, maar er zijn factoren die invloed hebben op het uitbetalingsproces. Zodra we klaar zijn met deze groep volgt de rest wel. Er is een onderdirectoraat dat de verantwoordelijkheid draagt voor wat betreft operationalisatie van de buurtorganisaties en zij houden het contact met de medewerkers. Het gaat in deze om de onderdirecteur voor recreatie en sport en het onderdirectoraat Jeugdcentra. Via hen zullen de medewerkers de juiste informatie wel krijgen”, aldus Pawiro.

error: Kopiëren mag niet!