Sham Binda: “President is niet onschendbaar”

Sham Binda
Sham Binda
“De president is niet onschendbaar. Zijn intimidaties sieren bovendien geen enkele man die zichzelf president noemt. In plaats van dat hij het land tot grotere hoogten ontwikkelt, bagatelliseert hij juist allerlei zaken op een politiek podium. Hij zorgt ervoor dat het land in onrust belandt. Daarom wijzen wij deze regering en de president af. Dit is altijd ons keihard standpunt geweest.” Dit zegt Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos), in gesprek met Dagblad Suriname ten aanzien van de strafeis van 20 jaren tegen president Desi Bouterse inzake de decembermoordenkwestie. “Ik ben heel blij met de uitspraak van de auditeur-militair Roy Elgin; er zijn nog oprechte mensen die naar eer en geweten handelen.”
Naar aanleiding van deze strafeis heeft de Nationale Democratische Partij (NDP) op 29 juni 2017 een vergadering belegd in het partijcentrum Ocer, alwaar men ernstige bezorgdheid heeft geuit richting de NDP-voorzitter tevens de president. In dit kader zal de NDP zijn mobilisatiekracht tonen op 9 juli 2017. Velen veronderstellen dat de wraakzucht zich geleidelijk zal manifesteren in destructie. Desalniettemin is Binda niet van plan om zijn slogan ‘Weg met Bouta’ onder stoelen of banken te steken.
“Wij hebben altijd gezegd dat wij geen onrust willen, maar het is de samenleving die hiermee zal afrekenen. Waarom moet de simpele burger zich wel aan de regels houden en de president niet? Recht heeft te maken met de ordening van de samenleving en daarbij is niemand uitgesloten, ook niet een president. Bovendien mag je in een democratisch land niet intimideren! Hierdoor schend je juist de mensenrechten.”
KSR

error: Kopiëren mag niet!