Na PWB en PHC ook PBO en PO op PL-route

Frontfoto2Het PL (Paramaribo Lelydorp)-traject is al geruime tijd ontregeld door de komst van de PWB (Paramaribo Wanica Bomapolder) en PHC (Paramaribo Helena Christina)-bussen. Alsof de onoverzichtelijkheid niet voldoende was, hebben buschauffeurs van het traject PBO (Paramaribo Billiton Onverwacht) en PO (Paramaribo Onverwacht) zich eveneens aangesloten op de PL-route. Naar zeggen van John Mahadewsingh, voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), lag het in de bedoeling dat de PWB- en PHC-bussen in de derde week van juni 2017 een andere eindhalte zouden krijgen. Dit heeft echter nog steeds niet plaatsgevonden.
“Die bussen staan nog steeds op de PL-eindhalte! Het gaat om ongeveer 10 bussen. Nu rijdt ook meer dan de helft van de PBO- en PO-bussen op het PL-traject! De chauffeurs van de pendelbussen van Onverwacht zeggen dat er nauwelijks mensen zijn om te vervoeren. Daarom rijden ze op de PL-route”, zegt een ontmoedigde PL-bushouder tegenover Dagblad Suriname. Volgens de bushouder komen de controleurs van de overheid slechts voor ‘eventjes’ om vervolgens weer terug te gaan. “Ze maken wekelijks wel rapportages op voor de afdeling Openbaar Vervoer, maar er wordt gewoon niets gedaan! Als iemand een overtreding pleegt, worden ze opgeroepen door deze afdeling voor een waarschuwing, daarna zijn ze vrij.” De bushouder gelooft er niet meer in dat PLO wat voor hen kan betekenen. De noodkreet voor een duurzame oplossing is daarom meer dan ooit noodzakelijk voor de ondernemers in het openbaar vervoer.
Mahadewsingh zegt tegenover de krant dat deze kwestie al onder de aandacht is gebracht van de directeur van het Openbaar Vervoer. Wegens overmachtssituaties heeft er nog geen ingreep plaats kunnen vinden op de PL-route. “Maar we gaan het serieus aanpakken, samen met de controleurs en de directeur. Op de Waaldijkstraat is er genoeg ruimte om de bussen over te plaatsen.” Mahadewsingh gaf te kennen dat hij niet op de hoogte is dat de PBO- en PO-bussen de PL-route verstoren. “De contactpersonen van de PLO hebben mij dit niet doorgegeven.”
KSR

error: Kopiëren mag niet!