Kalipdewsing: “Ik trek de zaak pas in als de makelaar zijn grootvader kan produceren”

Kries Kalipdewsing
Kries Kalipdewsing
De eigenaar van Combe Markt, Kries Kalipdewsing, zegt dat hij de geruchtmakende zaak tegen de makelaar pas zal intrekken wanneer hij zijn grootvader kan produceren. Kalipdewsing werd vorige week ontvoerd en kort daarna weer in vrijheid gesteld. Deze makelaar heeft de ondernemer op twee verschillende tijdstippen meegenomen naar zijn kantoor te Tout Lui Faut. Hij hing daarbij een verhaal op dat zijn opa een perceel te koop heeft en dat hij dat stuk land uitsluitend aan de eigenaar van Combe Markt, de heer Kalipdewsing, zal verkopen omdat hij hem goed kent. De eerste dag is noch de grootvader, noch de vader van de makelaar op diens kantoor verschenen. De afspraak was dat Kalipdewsing geld moest meenemen om alvast een voorschot te betalen. Hij is de eerste dag met Euro 20.000 en SRD 30.000 samen met de makelaar vanuit Combe Markt vertrokken richting Tout Lui Faut. Ter plaatse aangekomen, was geen van de afgesproken personen aanwezig. De makelaar hield Kalipdewsing voor dat zijn grootvader om gezondheidsreden niet aanwezig kon zijn.
Op de tweede dag, de dag van de ontvoering en beroving, werd hij wederom gebracht naar het kantoor te Tout Lui Faut. Terwijl de eigenaar van Combe Markt in het kantoor zat, werd hij plotseling aangevallen door vermoedelijk meer dan twee criminelen. Zij hebben zijn mond volgepropt en ook zijn gelaat dicht geplakt. Vanwege zuurstofgebrek viel Kalipdewsing flauw. Een van de daders heeft toen heel snel zijn gelaat vrijgemaakt en de plakband verwijderd. Hij kwam toen weer bij bewustzijn en vroeg om water welke hem ook prompt werd aangeboden. De daders eisten daarna Euro 300.000 losgeld. Het zou volgens Kalipdewsing niet lukken om zoveel geld in een keer af te geven. Alle voorstellen van de daders mislukten. De benadeelde had Euro 7.500, SRD 20.000 en een vuistvuurwapen bij zich, welke de overvallers hebben weggenomen. De ondernemer was voor meer dan een uur gegijzeld. Nadat de daders waren vertrokken, kwam de makelaar aanlopen. Hij beweerde dat ook hij was aangevallen en gekneveld. Kalipdewsing had zijn bedenkingen over deze verklaring van de makelaar, omdat hij hem twee dagen heeft meegenomen voor aankoop van een perceel en hij nimmer de grootvader of de vader van de makelaar heeft ontmoet.
Na de aanhouding van de makelaar is de vader bij Kalipdewsing geweest. De vader was drie dagen in Nickerie en wist niets af over een verkoopdeal. Momenteel circuleert een bericht op social media dat de hoofdverdachte in deze kwestie een rr-lid moet zijn en dat deze zaak gerelateerd is aan drugs. Kapildewsing zegt dat hij, zoals anderen, geen geld telt. Hij telt zijn kinderen en dat is zijn rijkdom. “Als iemand kan bewijzen dat ik met drugs te maken heb gehad, kan ik Combe Markt geheel aan hem of haar overdragen. Ik heb vanaf ik een jongen van 12 jaar oud was, heel hard gewerkt. Dit alles heb ik bereikt door hard werken en het is allemaal mijn zweetgeld. Niemand kan mij betichten van iets verkeerds, want ik help mijn medemens altijd. Mijn rijkdom zijn mijn kinderen en geen geld.” In verband met het onderzoek zijn twee verdachten aangehouden, te weten de makelaar en een arbeider van de makelaar.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!