Hakrinbank werkt aan interne transformatie

Het afgelopen jaar is voor het bedrijfsleven een enorm ongunstig jaar geweest. Enerzijds hebben tal van bedrijven hun deuren moeten sluiten en anderzijds hebben zakenlieden hun bedrijfsvoering moeten herzien om de ongunstige veranderingen in het land aan te kunnen. Jim Bousaid, algemeen directeur van Hakrinbank NV, heeft tijdens de onlangs gehouden algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) enkele plannen prijsgegeven om de verslechterde economische omstandigheden te overbruggen. Hieronder volgen enkele van deze plannen.
Verruiming van ontspanningsvermogen
Bousaid gaf te kennen dat het onafhankelijk functioneren van de leden van de raad van commissarissen (RvC) gemonitord wordt door de Hakrinbank NV. “Er is binnen de RvC een meerderheid van niet-onafhankelijke commissarissen.” Het is de bedoeling dat de onafhankelijkheid gewaarborgd wordt. “Zo hebben wij aandacht besteed aan onze governance structuur. Het afgelopen jaar hebben wij veel tijd en energie benut aan de versterking van de kopstructuur, alsook de implicaties van de regeling van de posities van de gekwalificeerde aandeelhouders.” Zo is de kopstructuur versterkt door de benoeming van twee senior managers in zowel finance als operations. “Een senior manager kan beschouwd worden als onderdirecteur, die de directie helpt bij het aansturen van de bank.” Op deze wijze is het ontspanningsvermogen verruimd.
Verscherping compliance beleid
De verscherping van het compliance beleid is eveneens één van de aandachtspunten van Hakrinbank NV. “Het compliance beleid is verstrakt door de aanscherping van de compliance risicobeheersingsmaatregelen. Daarnaast is ook de taakstelling verruimd.” Bousaid beklemtoont dat er veel aan de interne organisatie wordt gesleuteld. “We zijn bezig om onze organisatie te transformeren van een productgerichte naar een meer klant- en marktgeoriënteerde organisatie.” In dit kader zijn er in 2016 twee grote afdelingen opgezet, te weten Business Banking en Retail Banking. Volgens Bousaid heeft dit geleid tot een fysieke herinrichting van de bank. “Als je op de eerste etage komt, kan een Business Banking cliënt in feite alle business doen op één plek; een one-stop agency.” Daarnaast is er ook gestart met de integrale herinrichting van de bedrijfsprocessen, waarbij er vanaf het eerste klantcontact tot aan de verwerking van de bankadministratie aandacht is besteed. De human resources komen eveneens aan de orde. “Er komen nieuwe functiewaarderingen.”
Uitbreiding filiaal
Hakrinbank NV start in het derde of vierde kwartaal van 2017 met de uitbreiding van het filiaal in het ressort Latour. “We hebben een groot terrein; ons kantoor is door de ligging van de rotonde ietwat in het nadeel komen te liggen. Daarom wordt het een kopie van ons kantoor dat wij in Paramaribo Noord hebben. De bouwtijd zal een jaar duren.” Op deze manier tracht Hakrinbank NV de ambiance te verbeteren voor de cliënten.
KSR

error: Kopiëren mag niet!