Overheidsziekenhuizen hebben koopkrachtversterking ontvangen

De medewerkers van de drie overheidsziekenhuizen (‘s Lands Hospitaal, Academisch Ziekenhuis Paramaribo en Mungra Medisch Centrum Nickerie) hebben gisteren zoals afgesproken de koopkrachtversterking van twee maanden (SRD 750) ontvangen. Het wachten is op de volgende storting van SRD 375, die op 30 juni moet plaatsvinden samen met de salarissen.
Bondsvoorzitter Imro Edam van ‘s Lands Hospitaal maakte gisteren bekend rond 13.00 uur vernomen te hebben dat de gelden zijn overgemaakt op de rekeningen. Van de lumpsum hebben de personeelsleden het restant van 30% met betrekking tot de eerste tranche op maandag 19 juni uiteindelijk ontvangen. Rest de uitbetaling van de tweede tranche, waarvan de bondsvoorzitter nog geen beeld heeft wanneer die zal plaatsvinden. Vanwege de afwezigheid van de minister van Volksgezondheid en de minister van Financiën konden hierover geen afspraken gemaakt worden. De bondsvoorzitter heeft in dit kader reeds een brief gestuurd naar de minister van Financiën en is in afwachting op een reactie om ontvangen te worden. De tweede tranche bedraagt SRD 1,4 miljoen.
Ook bondsvoorzitter Bryan Tjon Kie Sim van Mungra Medisch Centrum Nickerie wist positief te berichten dat de bedragen zijn gestort. Toevallig was de bondsvoorzitter bij de directeur toen deze hem mededeelde dat de storting had plaatsgevonden. ‘Doordat de overheid woord heeft gehouden, heeft dat het vertrouwen bij het personeel goed gedaan’, aldus Tjon Kie Sim.
Ook de particuliere ziekenhuizen is een koopkrachtversterking beloofd. Deze zouden pas aan het eind van de maand gestort worden. Rick Kromodihardjo, directeur van Staatsziekenfonds (SZF), verzekerde dat alle ziekenhuizen inclusief het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) deze hebben ontvangen, met dien verstaande dat de particuliere ziekenhuizen vanuit een andere financieringsmodaliteit de koopkrachtversterking ontvangen.

error: Kopiëren mag niet!