‘Lid managementteam is op zich geen functie’

Politiebond stelt president  ultimatum van 72 uren‘Deel uitmaken van het managementteam (MT) van het Kops Politie Suriname is geen functie’, zegt een welingelichte bron aan Dagblad Suriname. Alle leden binnen het MT zijn hoofd van een structuur en op basis van hun functie zijn ze lid van het managementteam. Dit verduidelijkt de bron. Volgens de informant kan je iemand wel uit zijn functie ontheffen, maar niet uit zijn rang.
De informant is de mening toegedaan dat de Surinaamse Politiebond en het Mediation Team, dat door de toenmalige minister van Justitie en Politie, Eugene Van der San, is geïnstalleerd, waarschijnlijk niet genoeg op de hoogte zijn van deze rangorde binnen het korps.
Volgens het advies van het Mediation Team moet de korpschef, Agnes Daniel, samen met het managementteam worden ontheven. ‘Je kan een MT-lid ontheffen, maar de vraag die nu rijst, is ‘wie zal de structuurhoofden bemannen’? Lid zijn van het managementteam is op zichzelf geen functie. Op basis van het hoofd van een structuur ben je als lid toegelaten tot het MT. Volgens het Politiehandvest en de aanverwante regelingen moeten deze zaken op structurele basis worden uitgevoerd. Indien, zoals wordt gevraagd, het complete managementteam wordt vervangen, rijst de vraag wie dan het beleid zal uitzetten. Gaat misschien dan een commissie, bestaande uit lagere officieren, het beleid bepalen voor de korpschef? Dit zijn zaken die voor niemand duidelijk zijn’, aldus de bron.
‘Binnen het managementteam zijn er twee deeltaken, namelijk op het beleidsniveau en operationeel niveau. Zoals door de bond is aangehaald, zijn het zaken die te maken hebben met de rechtspositie en die worden uitgevoerd door de korpschef, Agnes Daniel, directeur Operaties, Antonio Chin, directeur Beleidsvoorbereiding en Beheer, Ruben Peiter, en hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit, Guno Roossenhoff. Wanneer het om rechtspositionele zaken gaat, dan zit het waarnemend hoofd HRM, Dohjera Hildenberg, ook aan. De rest van het MT is betrokken bij operationele zaken, waar er beleidsbeslissingen van operationele aard worden genomen, maar geen beleidsbeslissingen die te maken hebben met uitvoeren van het beleid, zoals verankerd in de beleidsplannen, en die van rechtspositionele aard zijn.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!