Girjasing vindt Kensenhuis stoere taal praten

Volksvertegenwoordiger Sheilendra Girjasing vindt het frappant dat zijn collega Patrick Kensenhuis nu komt met een wens voor een concreet veiligheidsplan.
Kensenhuis heeft in een eerdere editie van Dagblad Suriname te kennen gegeven dat het tijd is om met alle stakeholders aan tafel te zitten en een concreet veiligheidsplan op te stellen. Er moet volgens de NDP-parlementair een duurzame aanpak komen van de criminaliteit. De VHP-topper vindt zijn collega stoere taal praten. “Wij hebben in het parlement bij elke behandeling getracht moties in te dienen om de veiligheid te garanderen. Wij hebben de regering telkens gevraagd, waar haar veiligheidsplan blijft. Ik vind het goed dat ze (Red… coalitie) eindelijk wakker zijn, maar het is deze zelfde coalitie die heeft tegengestemd op het feit dat wij (oppositie) garanties voor veiligheid vroegen”, stelt de parlementariër.
Girjasing brengt in herinnering dat de coalitie was gewaarschuwd dat zij hier zeker op terug zou komen. Dit, vooral gezien veiligheid een vraagstuk is die de issue van coalitie-oppositie overstijgt. “Ik vind het alleen jammer dat zij nu pas tot het besef komen, dat wij ons onveilig voelen in het land. Het gebeurt al een hele poos met deze coalitie, die domweg de regering volgt. Als de regering zegt ‘spring in een beerput’, zijn zij de eerste die springen in een beerput. Dat zij wakker zijn geworden, is wel een goed teken. Natuurlijk is het podiumtaal, want het water is tot hun lippen”, meent Girjasing. Hij stelt met alle zekerheid dat overal waar de volksvertegenwoordigers naar toe gaan, zij geconfronteerd worden met het criminaliteitsvraagstuk. De oppositie zou volgens Girjasing zijn uitgelachten door de coalitie, met haar laatste motie betreffende aandacht voor de aanpak van criminaliteit. Girjasing adviseert zijn collega’s (uit de coalitie) om het ‘kadaver politiek’ los te laten en eens wat kritisch te zijn tegenover het beleid van de eigen regering. Zogenaamd kritisch spelen, ziet de politicus niet zitten.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!