Ied-Ul-Fitr-gebed op Onafhankelijkheidsplein onzeker

Naar alle waarschijnlijkheid zal de gebruikelijk geworden gebedsdienst ter afsluiting van Ramadan niet op het Onafhankelijkheidsplein plaatsvinden vanwege de herstelwerkzaamheden aan de grasmat. Boze tongen beweren dat de rehabilitatie van het Onafhankelijkheidsplein door de regering werd aangekondigd als drogreden om de protestmanifestatie van 20 mei van daar te verdrijven. Er werden hekken geplaatst en enkele hopen zand gestort, maar verder is er geen spade in de grond gestoken.
26 juni 2017 Ied-Ul-Fitr-Dag
Inmiddels heeft minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken ter algemene kennis gebracht dat Ied-Ul-Fitre dit jaar wordt gevierd op maandag 26 juni 2017 en dat deze dag gelijkgesteld is met een zondag. Het is goed gebruik dat moslims op Ied-Ul-Fitr-Dag een gebedsdienst houden op het Onafhankelijkheidsplein, het hart van Suriname. Van deze religieuze handeling wordt gezegd dat het de meest serene ceremonie is die op het plein wordt gehouden. Zover Dagblad Suriname kon peilen, is heel Suriname het daarmee eens.
Stille hoop
In moslimkringen wordt in stilte gehoopt dat de regering als uitzondering op de regel, de hekken zal verwijderen en toestaan dat moslims de Ied-Ul-Fitr-gebeden op het Onafhankelijkheidsplein opheffen tot de Almachtige.
HD

error: Kopiëren mag niet!