AZP bond niet op de hoogte van proces Zusterproject Jagtlust

De Algemene Bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (Abplaz), geleid door voorzitter Lloyd Pool, geeft aan niets te weten over de uitgifte van percelen en de bouw van de huizen te Jagtlust. “Er is een overkoepelde bond van verpleegkundigen van waaruit dit project is gelopen”, zegt Pool. “Ik weet wel dat de trekker van het project parlementariër Silvana Afonsoewa is.” Op zaterdag 27 mei 2017 hebben ruim 425 verplegenden in het Auditorium van het AZP te horen gekregen dat zij in aanmerking zijn gekomen voor een perceel op het Zusterproject Jagtlust (Commewijne). Het registreren ging via de afdelingshoofden en het Verpleegkundig Secretariaat met ondersteuning van de afdeling Personeelszaken. Het bouwproces vindt in verschillende fasen plaats. Afhankelijk van het getrokken perceelnummer wordt de fase waarin men zit, bepaald. Naar verwachting wordt de eerste fase in december 2017 opgeleverd.
Volgens Somo Liefda, voorzitter van de Vereniging van Verpleegkundigen in Suriname (VVS), is de parlementariër Silvana Afonsoewa belast met het project en ziet zij erop toe dat niet alleen verpleegkundigen en ziekenverzorgers, maar tevens verplegers en verpleegassistenten van alle ziekeninstellingen in aanmerking komen voor een huis en perceel. “De parlementariër heeft de vereniging ook geïnformeerd. Zij heeft het project via het ziekenhuis directie uitgevoerd.” De VVS-voorzitter, die tevens directeur is bij de Esther Stichting, geeft aan dat ook bij de Esther Stichting men de namen van medewerkers heeft opgegeven om in aanmerking te komen voor een huis en perceel. De directie heeft daarbij de namen verschaft.” De in aanmerking gekomen personeelsleden hebben geen beschikking ontvangen, maar hebben een overeenkomst ondertekend waarbij men zich bereid verklaard heeft om te betalen voor de kosten van de landmeter en de aannemer. Ook dat men de huisregels van de Vereniging Woningbouw Gezondheidsmedewerkers (VWG) aanvaardt en aangeeft behoeftig te zijn voor een perceel met een woning erop.
De VVS-voorzitter heeft verder begrepen dat men het bedrag van SRD 10.200, kosten ten behoeve van de aannemer, niet gelijk hoeft te betalen indien men dat niet kan. Wat men namelijk moet betalen, zijn de kosten van de landmeter wat ongeveer SRD 1100 bedraagt”, aldus Somo Liefda. Trekker van het project parlementariër Afonsoewa was niet bereikbaar voor commentaar.

error: Kopiëren mag niet!