Directie en bond Diakonessenhuis akkoord

1Directie en Bond Diakonessenhuis akkoord over inkomensversterkende maatregelenEvenals de andere ziekenhuizen hebben de bond en de directie van het Diakonessenhuis ook ingestemd met de maatregel om het inkomen van de medewerkers van het Diakonessenhuis te versterken. Centraal stond de ambitie om te komen tot goede afspraken voor alle werknemers in de ziekenhuizen. Inkomen is een gevoelig punt, dat inmiddels ook al enkele jaren onderwerp van discussie is.
Solidariteit
Het resultaat mag er zijn. Alle medewerkers van de ziekenhuizen kunnen nu toch profiteren van versterking van het inkomen. Met de Bond van het Diakonessenhuis zijn er opbouwende gesprekken gevoerd en is er een aanvang gemaakt met de cao-besprekingen, waar het inkomen een onderdeel van is. Door de additionele middelen die het SZF ter beschikking heeft gesteld, kan de uitkering aan de medewerkers plaatsvinden ter behoudenis van de koopkracht. De arbeidsrust kan daardoor terugkeren in het ziekenhuis.
Het SZF is op verschillende manieren geconfronteerd met een financieringsgrondslag, die voor veel uitdagingen zorgt. Het is daarom goed dat de vicepresident heeft aangegeven dat de ziekenzorg en de wet eromheen aangepast dient te worden. Wat de vicepresident betreft dienen bijeffecten van een wet niet nadelig te zijn voor een beroepsgroep. Niet alleen het SZF, maar ook de vicepresident, de onderraad, de bond en de directie van het Sint Vincentius Ziekenhuis zijn zeer constructief geweest in het uitwerken van het financiële model.
Beheersing zorguitgaven
Nico de Bel, algemeen directeur, zegt dat er nog een forse opgave ligt voor de zorg. De collectieve uitgaven van de zorg dienen wel beheersbaar te blijven. Stijging van de collectieve zorguitgaven kan de premie opdrijven en dat is nu ongewenst. Voortzetting van de huidige groei van de zorguitgaven leidt bovendien tot vergaande verdringing van andere overheidsbestedingen. Het Diakonessenhuis blijft zich positief inzetten om samen met de stakeholders de uitdagingen binnen het zorglandschap aan te gaan, met als doel continuïteit in kwaliteitszorg aan de gemeenschap aan te bieden. Een grote rol is ook weggelegd voor de mens zelf. Sporten en gezonde voeding maken onder andere onderdeel uit van een gezonde levensstijl.
De directie van het Diakonessenhuis begrijpt ook dat patiënten enige hinder hebben ondervonden van de actie en biedt daar haar verontschuldigingen voor aan. Aldus een bericht van de directie van het Diakonessenhuis.

error: Kopiëren mag niet!