Problemen Esther Stichting nog niet opgelost

1 Problemen Esther Stichting nog niet opgelostHet personeel van de Esther Stichting kampt nog steeds met enkele problemen. Het zijn problemen waar het personeel volgens personeelslid Astrid Elcock al jaren mee bezig is. “Nodige zaken van het personeel zelf blijven maar weg. Er zijn personeelsleden die maandelijks SRD 900 in handen krijgen. Het gaat om de wachttoelage en vervoerstoelage. Niets wordt voor het personeel gedaan en geregeld. Het zijn zaken waar wij voor willen opkomen”, stelt Elcock. De bond heeft gisteren, op niet eens 20 meter afstand van het kantoor van de directeur, een algemene ledenvergadering belegd om al deze pijnpunten te bespreken. Elcock stelt dat de leiding van de stichting op de hoogte is van de problemen waar het personeel mee zit.
De directeur zou een brief hebben gericht aan de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, en kijkt uit naar wat er uit de bus komt. Het misnoegen is echter ook met de directie van de stichting. “De directeur moet ons helpen. Zij moet er iets harder tegen aan gaan. Het personeel werkt hard en doet haar best in deze moeilijke tijd”, meent Elcock. Voor bondsvoorzitter Murwin Leeflang zijn het geen noemenswaardige problemen, maar simpele administratieve personeelsaangelegenheden. Hij haalt hierbij nog aan dat overuurvergoedingen en pensioenregelingen ook moeten worden aangepakt. Verder heerst er ook een onveilig gevoel bij de stichting, gezien er onlangs wederom is ingebroken door criminelen. “Wij hebben gemerkt dat militairen hier de wacht doen. Er is dan nog een onveilig gevoel”, stelt Leeflang. Verder wijst Leeflang ook op het feit dat er geklaagd wordt over een veels te groot ambtenarenapparaat, terwijl de stichting met ruim 85 personeelsleden onderbemand is.
“De zorg die de stichting moet bieden, vergt meer mankracht. De directie heeft geprobeerd om middels een andere visie de stichting te transformeren naar een andere situatie. De stichting kan nu zelf haar middelen genereren. Dat is een toe te juichen ontwikkeling. Het ministerie is echter wel op de hoogte van de andere problemen. Wij krijgen het gevoel dat men onwelwillend is om dingen te doen voor het personeel. Wij nemen besluiten. Als wij besluiten hebben genomen, dan sorry voor de mooie plannen die de directie heeft, maar wij moeten ooit eens ook aan onszelf denken”, aldus Leeflang. De directeur zegt niet op de hoogte te zijn van de alv. Met de bond heeft ze eerder afgesproken dat zij eerst wordt geïnformeerd over de alv alvorens zij een reactie geeft. De stichting heeft een hele poos gezeten zonder directeur. Liefda Somo trad vorig jaar in dienst als nieuwe directeur. Inmiddels is de directeur al bijkans een jaar in dienst.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!