Stichting Betheljada ontvangt donatie Franse Lion club

Bij stichting Betheljada (2)
Bij stichting Betheljada (3)
Bij stichting BetheljadaStichting Betheljada, een opvanghuis voor dubbel gehandicapte kinderen, mocht op zaterdag 27 mei een donatie ontvangen van Lions Club Paramaribo Central samen met haar Franse Lions twinning club Guyane Doyen. De kinderen en jong volwassenen die binnen Betheljada wonen hebben allen een ernstige meervoudige beperking. Dit betekent dat zij zowel een ernstige verstandelijke beperking hebben als een ernstige lichamelijke beperking. De meeste bewoners kunnen niet praten en niet lopen. De oudste bewoner is 40 jaar en de jongste een 2 jarige peuter. Het merendeel van de bewoners zit in een aangepaste rolstoel. Sommige van de kinderen liggen of zitten in een bedbox of zitzak. Alle bewoners hebben hulp en verzorging nodig bij alle handelingen van het dagelijks leven, zoals wassen, eten, naar bed gaan en aan- en uitkleden. De bezoekers hebben eerst een rondleiding gehad waarna men over is gegaan tot de donatie. Directeur Bryan Lalay begon zijn toepsraak met een bekende gezegde te weten ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’. “Een buur kan je beter helpen omdat die in je omgeving woont en beter weet wat je nodig hebt. De spullen die we gedoneerd hebben gekregen komt door een bezoek van de Franse club twee jaar geleden.Wanneer iemand ruim twee jaar aan je denkt is die zeker een goede vriend”, zegt de directeur. De gedoneerde spullen bestaan uit medische matrassen, badkamer stoelen en krukken. “Deze spullen kunnen zeker goed gebruikt worden”, zegt Lalay.
De directeur maakte vervolgens bekend dat de stichting is gestart met een nieuw project . Het betreft een special care unit waarbij de stichting zich ontfermt over de kinderen met een beperking die in de kinderafdeling van een ziekenhuis zijn. “We hebben recent nog een kind mogen nemen die ruim 8 jaar in een ziekenhuis heeft gelegen. We kunnen deze kinderen in de vorm van fysiotherapie meer bieden evenals meer aandacht geven. Vandaar dat de stichting goede vrienden nodig heeft die de nodige hulp kunnen bieden”, zegt directeur Bryan Lalay.
De Lions Club Paramaribo Central president, Maaltie Sardjoe, geeft aan dat het de club goed doet het goede werk te zien waarmee de directie van stichting Betheljada bezig is, omdat het uiteindelijk om kinderen gaat die heel veel liefde en verzorging nodig hebben. De donatie staat ook in verband met het 60 jarig bestaan van de Lions club. Stichting Betheljada was niet de enige instelling die een donatie mocht ontvangen van de twee clubs. Eerder die dag mocht het Bureau voor Dak- en huislozen ook een donatie van de twee clubs in ontvangst nemen.

error: Kopiëren mag niet!