Jachtopzieners ‘s Lands Bosbeheer richten eigen bond op

Jachtopzieners en het burgerpersoneel bij de dienst ’s Lands Bosbeheer hebben na lang wachten op realisatie van hun noden door de Bond van Personeel in dienst van LBB besloten om een eigen organisatie op te richten. Het blijkt dat BTLBB, waar de jachtopzieners waren aangesloten, geen aandacht had voor de noden van de jachtopzieners en het burgerpersoneel. De jachtopzieners vallen onder de sectie “Wildbeheer” van de afdeling Natuurbeheer bij de dienst ’s Lands Bosbeheer. Zij zijn belast met de controle en het toezicht op de naleving van de wettelijke voorschriften, te weten de Jachtwet, het Jachtbesluit, de Vuurwapenwet, de Visstandsbeschermingswet, de Natuurbeschermingswet, het Decreet Zeevisserij, de Wet Economische Delicten, de Wet tegengaan Smokkelen, het Wetboek van Strafrecht en de Politiestrafwet. Zij zijn tevens buitengewoon agent van politie. Zij hebben posten op onder andere Braamspunt, Galibi, Boven Commewijne, Raleighvallen, Apoera, Boskamp, Bigi Pan etc.
Het kan er bij de jachtopzieners niet in dat de overheid wettelijke regelingen, met betrekking tot minimaal een SOR-verzekering voor de werknemers, niet in acht neemt. Gebleken is namelijk dat de SOR-verzekering sedert 2012 niet meer verlengd is, terwijl de wet voorschrijft dat alle werknemers minimaal een SOR-verzekering moeten hebben. Voorts blijkt dat ook de leefomstandigheden op de posten van deze ambtenaren, die voor minimaal 2 weken op de posten blijven, zeer slecht te zijn. De posten ontberen elektra, goede sanitaire voorzieningen, goede slaapgelegenheden, vervoersmiddelen en goed voorziene EHBO-kits. De medicamenten in de EHBO-kit zijn vaak vervallen. In geval van calamiteiten is men aangewezen op derden, omdat er geen transportmiddelen aanwezig zijn.
Ook voor communicatie is men aangewezen op zijn persoonlijke mobile, die niet vergoed wordt ingeval deze in ongerede mocht geraken. Bij overuren wordt deze niet vergoed en de reisvergoeding is nog steeds SRD 14, ondanks er een missive is waarin goedkeuring is gegeven dat dit bedrag verhoogd wordt naar SRD 50.
Al de bovengenoemde punten zijn onder meer aanleiding geweest om een eigen organisatie op te richten. Het voorlopig bestuur staat onder voorzitterschap van Robby Naarendorp. Dit bestuur heeft de opdracht om de statuten en het huishoudelijk reglement op te stellen en rechtspersoonlijkheid aan te vragen.

error: Kopiëren mag niet!