UNDP overhandigt 3 voertuigen aan RGB

De drie gedoneerde voertuigen (foto: Ricky Bahadoersingh)
De drie gedoneerde voertuigen (foto: Ricky Bahadoersingh)
Armstrong Alexis, vertegenwoordiger van het VN Ontwikkelingsprogramma (UNDP), heeft op donderdag 3 voertuigen overhandigd aan Roline Samsoedien, minister van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB). Dit heeft op het ministerie van RGB plaatsgevonden. Diverse actoren waren aanwezig tijdens deze overhandigingsceremonie, waaronder de staf en het personeel van RGB inclusief van de afdeling Natuurbeheer.
“Wij zijn zeer erkentelijk met deze geste. De afdeling Natuurbeheer van het ministerie van RGB is dagelijks belast met het beheer van beschermde gebieden van Suriname. Het betreft hier het gehele grondgebied van Suriname. Dit is dus een immense job om het werk naar behoren te kunnen verrichten”, zegt Claudine Sakimin, afdelingshoofd van Natuurbeheer tijdens de overhandigingsceremonie. Volgens Sakimin zullen deze voertuigen een grote steun vormen bij het verrichten van de werkzaamheden langs de kustvlakte. “We hebben daarnaast te maken met klimaatsverandering. We moeten ook nog kijken naar bescherming van de mangrove. Daarom moeten we optimaal in het veld zijn.” Sakimin deelde mee dat RGB in januari 2017 al 2 boten in ontvangst had genomen van UNDP. Hierdoor is er enigszins verlichting merkbaar. Sakimin spreekt de hoop uit dat deze voertuigen ook voor het personeel in het district Nickerie de werkzaamheden kunnen vergemakkelijken. Het afdelingshoofd vraagt hierbij ook medewerking vanuit de samenleving. “Uw hulp is nodig om de informatie te verkrijgen met betrekking tot illegale praktijken.”
Alexis merkte op dat deze overhandigingsceremonie het eerste publieke optreden is van de nieuwe minister. Hij gaf te kennen dat de biodiversiteit van Suriname beschermd dient te worden en hiervoor biedt UNDP de helpende hand. De 3 voertuigen zullen aangewend worden voor zowel Paramaribo als het district Nickerie, deelde Alexis mee. De crisis die momenteel in het land heerst, is niet onbekend bij UNDP. Daarom hoopt de UNDP-vertegenwoordiger dat deze geste ter ondersteuning kan dienen voor het ministerie om een bijdrage te leveren aan de vermindering van de negatieve gevolgen van klimaatsverandering.
Ook de RGB-minister heeft haar tevredenheid geuit. Zij is zich ervan bewust dat de verbetering van het beheer en duurzaam gebruik van het mangrove ecosysteem van groot belang is voor Suriname. Samsoedien gaf te kennen dat de negatieve invloeden van klimaatsverandering reeds merkbaar zijn langs de kuststrook, in het bijzonder te ‘Weg naar Zee’. “Daarom zijn de mobiliteit en aanwezigheid van jachtopzieners in het veld van eminent belang en zal moeten bijdragen aan het terugdringen van de illegale activiteiten die het mangrove-ecosysteem schaden”, aldus Samsoedien. Na het ondertekenen van de overhandigingsdocumenten nam Samsoedien een testrit met één van de voertuigen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!