Fernandes Bakkerij: “Verkoop gaat goed”

Het einde van 2016 is bijna in zicht. Alhoewel 2016 enorm veel financiële tegenslagen heeft gekend voor het bedrijfsleven, heeft dit geen grote impact gehad op de verkoop van de producten van Fernandes Bakkerij. Dit zegt Brian van Leeuwaarde, senior commercial manager van Fernandes Bakkerij, desgevraagd aan Dagblad Suriname. “De verkoop gaat goed. Men is nog steeds dol op de producten die wij verkopen, waardoor de vraag nog steeds groot is. Wij hebben getracht om de kwaliteit van de producten zo hoog mogelijk te houden. Ondanks dat de kosten enorm gestegen zijn, hebben wij de prijsverhogingen zo beperkt mogelijk gehouden. Hierdoor is de prijs-kwaliteit-verhouding nog steeds heel goed te typeren.” In vergelijking tot andere producten, zoals snacks en levensmiddelen, die voor 100% of zelfs meer zijn verhoogd, heeft Fernandes Bakkerij de prijzen met 20%-40% aangepast. Overigens staat deze onderneming open voor feedback van haar klanten, zodat zij de producten verder kan verbeteren, vertelt Leeuwaarde.
Volgens Leeuwaarde kostte een kerstbrood in het afgelopen jaar SRD 18,50, terwijl dit momenteel voor SRD 25 wordt verkocht in de filialen van Fernandes Bakkerij. In de supermarkten kan dit weleens variëren; de winkeliers hanteren meestal een ietwat lager tarief, zodat de verkoop bevorderd kan worden. In Paramaribo bijvoorbeeld worden de kerstbroden in de diverse supermarkten verkocht voor een bedrag van SRD 22,50 of SRD 23.
Leeuwaarde beschrijft 2016 als een positief jaar voor het bedrijf. “We hebben goede zaken gedaan. Dit is te merken aan het aantal producten dat wij verkocht hebben. De verkoop is, gezien de huidige financiële ontwikkelingen in het land goed te noemen.” Desalniettemin betekent dit niet dat het bedrijf veel winst heeft kunnen maken. “Doordat de SRD gedevalueerd is, is de winst aanzienlijk gedaald.”
In verband met de feestdagen, tevens de jaarafsluiting, organiseert Fernandes Bakkerij activiteiten op 24 december 2016. Zo zal er onder andere voor muziek gezorgd worden. “Er zal een dj aanwezig zijn. De bezoekers/klanten krijgen net als het afgelopen jaar wederom leuke presentjes.” Dit vindt plaats aan de Kernkampweg, alwaar men vanaf 08:00 uur tot 19:00 uur welkom is. “Momenteel is er geen specifiek nieuw product.” Volgens Leeuwaarde is het personeel, ondanks de verslechterde economische omstandigheden in het land, wel in aanmerking gekomen voor een kerstgratificatie.
KSR
Foto:

error: Kopiëren mag niet!