Godeken: “Is schuld van spelers zelf”

Stefano Rijssel en Obrendo Huiswoud maken geen deel meer uit van de nationale selectie die momenteel in voorbereiding is voor de Caribbean Cup-wedstrijden tegen Haïti en Trininidad. Dit bevestigt bondscoach Roberto Godeken in gesprek met Dagblad Suriname. De trainer geeft aan dat dit een slepende kwestie is geweest, waarvan de spelers de dupe zijn geworden. Godeken geeft wel aan dat het eigenlijk de schuld van de spelers zelf is geweest dat de SVB tot dit besluit is gekomen.
De spelers in kwestie hadden een schrijven gericht aan de SVB, waarin zij de bond om toestemming hadden gevraagd om de zaalvoetbalcompetitie af te ronden en daarna aan te sluiten bij Natio. De SVB op haar beurt reageerde terug middels een brief, waarin zij de spelers aangaf dat zij de trainingen moesten hervatten. De spelers gaven echter geen gehoor hieraan, waardoor de bond genoodzaakt was maatregelen te treffen. De bond kwam uiteindelijk op het standpunt om de jongens buiten de selectie te laten, daar uit hun houding kon worden afgeleid dat zaalvoetbal voor hen voor gaat.
Grote aderlating
De bondscoach geeft aan dat het gemis van vooral Rijssel een grote aderlating is voor de ploeg. “Rijssel heeft in de afgelopen wedstrijden zijn waarde getoond, begint de bondscoach”. Hij heeft niet alleen bewezen een talentvolle speler te zijn, maar ook dat hij de ploeg beter kan laten voetballen. Ook het feit dat Rijsel in Trinidad heeft gevoetbald ziet de trainer als een groot voordeel. “Hij zou met zijn ervaring en het feit dat hij het Trinidadiaans voetbal kent zeker een bijdrage hebben geleverd, zegt Godeken. De oefenmeester vindt uiteindelijk toch dat de speler wel had moeten beseffen wat zijn verantwoordelijk is en dat er hoe dan ook gewoon verder gekeken zal moeten worden, ook zonder hem in de selectie.

error: Kopiëren mag niet!