Waterforum wenst interne verjonging

1 Waterforum wenst interne verjongingDe winnaars van de E.T. Tsai Meu Chong Water Award hebben gisteren hun prijzen in ontvangst genomen. De award uitreiking was door Water Forum Suriname (WFS) ingeroosterd voor 12 december, maar ging vanwege omstandigheden niet meer door.
De winnaars waren Xaviro van Ams en Varisha Rambali die met hun scriptie getiteld “De eerste evaluatie van het Sarammacakanaal, onder de huidige en toekomstige condities”, de eerste prijs wisten te behalen. De tweede en derde plaats waren voor respectievelijk Shanice Ganpat en Melinda Sastrohardjo met hun scriptie getiteld “Het beheersbaar kunnen maken van het zoetwater van de Nickerierivier met de nadruk op duurzaam ontwikkelen van het gebied” en Daphney Stippel met haar scriptie over een “Onderzoek naar de mogelijke civieltechnische oplossingen voor de oeververdediging van de waterkant te Albina”.
Fatum heeft als grootste sponsor van de Water Award zich wederom gecommitteerd om de winnaars van een geldbedrag te voorzien. De eerste-prijs-winnaar heeft SRD 3000 ontvangen, de tweede prijs heeft SRD 1500 ontvangen en de derde-prijs-winnaar kreeg SRD 500.
De jury heeft aan de hand van 3 hoofdcriteria de winnaars gekozen. De criteria houden in dat de afstudeerprojecten betrekking dienden te hebben op de Surinaamse omstandigheid. Het moest maatschappelijk van belang zijn en de scripties moesten een bepaalde relevatie hebben voor WFS en van nieuwe data voorzien zijn.
De ‘geborgen’ agenda van het forum is om uiteindelijk de afgestudeerde studenten ook deel te laten zijn van de activiteiten van de organisatie. De stichting heeft versterking van vooral jong kader nodig, om het werk van de organisatie voort te zetten.
Duidelijk is dat er door de jaren heen heel weinig wordt gedaan aan onderzoek op het gebied van water in Suriname. Het zijn de weinige studenten die vanwege hun passie voor water of hun nieuwsgierigheid induiken in het onderwerp. De behoefte om de zaak breder uit te meten, is tijdens deze bijeenkomst concreet op tafel gelegd. Vandaar dat er op de afgestudeerden een beroep is gedaan. In dat kader heeft het WFS zijn jongerenafdeling te weten ‘Jong Waterforum van Suriname’ in leven geroepen. Jong Waterforum Suriname heeft zich gelijk beijverd meer bekendheid te geven aan het Waterforum bij jongeren door een Facebook pagina op te zetten waar allerhande zaken waarmee het forum bezig is te zien zullen zijn. Jong Waterforum bestaat uit 10 studenten, die voornamelijk komen van de studierichtingen Milieuwetenschappen en Agrarische Productie. Het doel is awareness te brengen rond waterbeheer in Suriname en de gemeenschap op de hoogte te stellen van projecten en activiteiten van WFS.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!