DA-91 voorzitter: “Het succes zal zijn aan de zijde van hen die niet terugkrabbelen”

“Wanneer wij ons land beter willen maken, ten goede willen veranderen, dan kunnen wij niet voortgaan op de oude weg en vanuit dezelfde oude uitgangspunten. Het is daarom dat ik nu aan de vooravond oproep, om u aan te sluiten bij die groep Surinamers die gaan voor een complete hervorming van de Surinaamse politiek. Politiek anders, het is een politiek die trouw houdt aan haar woord”, dit stelt DA-91 voorzitter Angelic Alihusain del Castilho. Surinamers zullen volgens haar niet bij de pakken kunnen neerzitten. “De ravage die is aangericht door de huidige regering zal opgeruimd moeten worden.” Dit vergt naar haar inzien integer leiderschap. Dit betekent leiders zonder een corrupte ziel.
“DA’91 heeft dat leiderschap in huis. Goed bestuur en goed leiderschap staan garant voor politieke stabiliteit, corruptiebestrijding, daling van de criminaliteit, toename van het inkomen van ons land en dus van ons allemaal, evenals een gestadige groei van onze welvaart. Investeren in sectoren zoals toerisme en infrastructuur, naast de traditionele mijnbouwsector, garandeert volgens de partij op kort termijn nieuwe banen voor pas afgestudeerde en alle andere werkzoekende jongeren. Het ontwikkelen van deze sectoren biedt ook de mogelijkheid het overheidsapparaat te versterken, middels het creëren van andere, betere betaalde opties voor diegenen die nu nog ambtenaar zijn.”
“Het efficiënter inrichten van het overheidsapparaat zal op den duur ertoe leiden dat niet alleen de werkzaamheden vlotter en onder betere omstandigheden verricht kunnen worden, maar dat ook het professionalisme binnen het apparaat kan worden aangescherpt en beter worden beloond. Er is dus geen reden om ontmoedigd te raken, want we kunnen het. Daar ben ik heilig van overtuigd. We moeten als volk beginnen massaal op te komen voor ons recht op een beter leven, niet alleen nu maar ook voor onze toekomstige generaties. Wij zullen onbevreesd de illegale verrijking van de corruptelingen zichtbaar maken”, meent de voorzitter.
De eerste voorwaarde volgens de partij, om aan de verdere verloedering en verarming van onze samenleving te voorkomen, is het ‘zo spoedig als mogelijk’ uitschrijven van algemene verkiezingen.
“DNA zal deze eis van DA’91 moeten overnemen en de regering moeten opdragen dit uit te voeren. Laten wij in 2017 ons nog harder verzetten tegen de vernietigende krachten in ons land, door te demonstreren, te spreken en te schrijven, om zo de weg te banen voor de urgente nieuwe aanpak. Het succes zal zijn aan de zijde van hen die niet terugkrabbelen en niet overgeven, die blijven strijden voor het beste en een verenigd Suriname”, stelt de voorzitter.

error: Kopiëren mag niet!