Naarendorp: “Politieke gebondenheid binnen de vakbond”

De verslechterde economische omstandigheden in het land maken dat de werkende klasse van de particuliere sector al geruime tijd aan de bel trekt om een verbetering van de salarissen te realiseren. Ook deze groep ondervindt de slagen als gevolg van de devaluatie en inflatie. De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) heeft reeds afspraken gemaakt met de regering op 25 april 2016 inzake de belastingkortingen. Echter is er voor deze groep nog niets van de grond gekomen.
“De regering heeft de durf om dit te doen, vanwege de verdeeldheid binnen de vakbond. Vanwege de politieke gebondenheid kan er geen vuist gemaakt worden binnen de vakbond. Er zijn heel wat brieven geschreven en persconferenties gehouden, echter onderneemt de president geen enkele actie”, zegt Robby Naarendorp, bestuurslid van Ravaksur, desgevraagd aan Dagblad Suriname. Volgens Naarendorp zijn de werkgevers van de particuliere sector in afwachting op de ondertekening van het staatsbesluit. “Slechts enkele werkgevers hebben de belastingkorting van SRD 125 reeds geïmplementeerd, maar een groot deel wacht op het officiële staatsbesluit.”
Naarendorp is niet helemaal tevreden over de handelwijze van de oppositieleden in De Nationale Assemblee (DNA). Dit, als gevolg van de goedkeuring van de ontwerpwet houdende machtiging aan de minister van Financiën tot de afwijking van het obligoplafond voor de staatsschuld. Volgens Naarendorp brengen de oppositieleden de samenleving nog meer in problemen, omdat zij zelf geen acties ondernemen. “De oppositie zou samen met andere organisaties, vakbeweging en vrouwen- en jongerenorganisaties, de DNA moeten bezetten om deze wet niet behandeld te krijgen, omdat deze wet niet goed is voor het volk. De staatsschulden zullen hierdoor alsmaar toenemen.” Naarendorp stelt dat het niet alleen de taak is van de vakbond, maar van de totale samenleving om verandering teweeg te brengen. “Wanneer het nodig is, moet men op straat komen! En dit is het toppunt! Het lijkt alsof de totale samenleving gedood is. We moeten vechten voor onze vrijheid en om ervoor te zorgen dat we niet verder uitgebuit worden”, aldus Naarendorp.

error: Kopiëren mag niet!