Leger des Heils verdeelt 1.300 pakketten in Paramaribo

IMG-20161216-WA0009Ondanks de precaire situatie in het land, blijkt de Surinaamse gemeenschap een gulle bijdrage te leveren aan de kerstpottenactie van het Leger des Heils. Dit bleek bij de overhandiging van de kerstpakketten in Paramaribo. Tot gisteren werd er circa SRD 220.000 ingezameld waarmee alleen al in Paramaribo circa 1.300 pakketten zijn uitgedeeld. Hierna volgen Pontbuiten en Lelydorp, en de districten Commewijne, Para, Saramacca en Nickerie. De general manager van het Leger des Heils, regional commander majoor Vilece Thomas, gaf aan dat hij dankbaar is dat wederom een maatschappij-brede ondersteuning is van alweer de 92ste kerstpottenactie. Het Leger des Heils is een wereldwijde protestants-christelijke kerkelijke organisatie die als focus heeft de hulp aan de minderbedeelden. De kerstpottenactie is slechts één van de manieren waarop deze focus tot uiting komt.
De voorzitter van de raad van advies, Nancy de Randamie, sprak eveneens haar dank uit aan de Surinaamse gemeenschap. Daarnaast sprak zij de aanwezigen toe die de kerstpakketten in ontvangst zouden nemen. Namelijk dat het Leger des Heils er alles aan doet om hen definitief uit hun situatie te helpen, maar dat de organisatie daarbij de hulp van de hele Surinaamse gemeenschap behoeft. “Het Leger des Heils, zeker onder deze leiding, is bezig met het brengen van een structurele verlichting van het armoedeprobleem van iedereen die bij deze organisatie aanklopt en is daarbij op zoek naar partners om hen hierin bij te staan.”
Ilse Vreugd, lid van het Damescomité van de organisatie, had het over liefde en het tonen van medemenselijkheid, zeker in deze kerstperiode. “Wij als mensen moeten een hart hebben voor onze naasten en niet enkel aan onszelf denken.”
De kerstpottenactie van het Leger des Heils Suriname loopt tot en met 23 december.

error: Kopiëren mag niet!