Etnel: “Moeten de mensen brood met asfalt eten?”

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft te kennen gegeven dat de uitbetalingen met betrekking tot de Financiële Bijstand (FB) en Uitkering Per Huishouden (UPH) tot nader orde zijn uitgesteld. Hiermee rijst de vraag of de huidige regering het tot haar doelstelling heeft gemaakt om de samenleving verder te verarmen, vooral in een periode waar de feestdagen voor de deur staan.
Parlementslid Patricia Etnel (NPS), tevens lid van de vaste commissie Sociale Zaken en Volkshuisvesting, is zeer geïrriteerd over deze handelwijze van de regering. Volgens Etnel zou elke regering zich moeten focussen op het creëren van onder andere een adequaat armoedebeleid. “Echter zien we dat er een lening wordt goedgekeurd voor het aanleggen van infrastructuur. Moeten de mensen brood met asfalt eten?”, zegt de verontwaardigde parlementariër.
“Dat mensen hun gelden te laat ontvangen, is iets dat structureel plaatsvindt. Begrijpen die leiders wel dat er mensen zijn die het heel erg zwaar hebben?” De mensen die niet in staat zijn om arbeid te verrichten, zoals mensen met een beperking, ziekte of bedrijfsongeval, zijn afhankelijk van deze uitkering, stelt Etnel. Deze groep ontvangt bovendien maandelijks slechts een bedrag van SRD 325. En zelfs dit kan men niet op tijd uitkeren. “Men kan hen dit toch niet ontnemen. Op deze wijze schendt men werkelijk de rechten van de mens! Als men beleid maakt, moet het ook uitgevoerd worden!” Etnel noemt dit ad hoc handelen. “Er is geen sprake van een duurzaam pragmatisch beleid. De houding van deze regering naar de samenleving toe getuigt ervan dat zij niets te maken heeft met het leed van het volk! Dit is mensonterend en disrespectvol!”
Pe a moni go?
Onlangs heeft de vicepresident (vp), Ashwin Adhin, aan de ministers meegedeeld dat alle ambtenaren SRD 100 (belastingvrij) uitgekeerd zullen krijgen in verband met de komende feestdagen. De ministers krijgen elk maximaal SRD 50.000 voor relatiegeschenken. De vp daarentegen krijgt SRD 75.000, terwijl de president SRD 125.000 wordt toebedeeld. Deze bedragen zijn uitsluitend om zakenrelaties te vertroetelen.
KR

error: Kopiëren mag niet!