Curtis Sontohartono: ‘Ondanks crisis handreiking doen en een vuist vormen’

Curtis Sontohartono
Curtis Sontohartono
Ondanks de heersende financieel economische crisis in het land is de organisatie ‘Samen Sterk’, heel positief ingestemd en blijft het zich inzetten om sociale instellingen een steun in de rug te bieden. Dagblad Suriname sprak met de oprichter en voorzitter van ‘Samen Sterk’, Curtis Sontohartono. Het betreft een organisatie die ernaar streeft om de vaderlandsliefde en het nationaal gevoel onderling te bevorderen. Deze doelstelling is voor Sontohartono de leidraad geweest om Samen Sterk op te richten. Hoewel het een organisatie betreft van nauwelijks 7 maanden heeft zij al enkele grote projecten op haar naam staan.
Voor Sontohartono is het heel simpel: “Samen staan we sterker ondanks politieke achtergrond, ras en cultuur”. Ondanks de crisis wordt alles in het werk gesteld om van grote betekenis te zijn voor elkaar, legt de voorzitter de nadruk op. En dit is mogelijk door slechts een handreiking te doen om samen een vuist te vormen. Op deze manier wordt ook de eenheid onderling bevorderd. Deze instelling is vooral in deze periode van crisis van heel groot belang, zegt de voorzitter. Op basis van deze eenheid kunnen projecten uitgevoerd worden om de minderbedeelden te ondersteunen. “Een vinger op de wond plaatsen”, aldus Sontohartono.
Hoewel ‘Samen Sterk’ nauwelijks zes maanden bestaat (zij is in mei dit jaar opgericht), heeft zij een aantal noemenswaardige projecten uitgevoerd. Het eerste project betreft het naaldenproject. Aan bedrijven en particulieren is de ondersteuning gevraagd voor het kunnen aanschaffen van naalden voor de nierdialyse. In deze tijd van crisis had de zorginstelling te kampen met een tekort aan naalden. In augustus werd het project ‘Elk kind telt’ uitgevoerd. Hierbij zijn kinderen van twee kindertehuizen voorzien van schoolbenodigdheden en inschrijfgeld. Ook kregen de kinderen gratis een rondleiding in de Paramaribo Zoo.
In september is middels het vragen van hulp aan donateurs, het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voorzien van medische verbruiksartikelen. Ook de ziekenhuizen hebben het moeilijk om in deze tijd van financiële crisis het hoofd boven water te houden. Momenteel is het brodenproject gaande, waarbij dankzij de ondersteuning van Rossignol het kindertehuis Ramoth, dertig dagen lang voorzien wordt van dertig belegde broden.
Op zondag 4 december wordt ook een sociale activiteit ontplooid, gekoppeld aan een sportactiviteit. In samenwerking met B-Fit en Superbike wordt een fietstrip gehouden vanuit de Paramaribo Zoo naar Domburg. De start en finish is op het terrein voor de Paramaribo Zoo. De fietstrip duurt vanaf zeven uur in de morgen tot twaalf uur. Vanaf negen uur in de morgen tot vijf uur in de middag wordt op hetzelfde terrein voor de Paramaribo Zoo een food braderie gehouden, waar allerlei voeding en drank tegen een zachte prijs zullen worden aangeboden. Daarnaast zullen er ook sportactiviteiten ontplooid worden. Met de opbrengst zullen kinderen van kindertehuizen blij worden gemaakt met een kerstpakket. Daarnaast zal het computerlokaal van de Annie Crèche voorzien worden van een airco.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!