Bernhard Abia ontlast uit functie directeur 's Lands Hospitaal

Bernhard Abia is geen directeur meer van het ’s Lands Hospitaal
Bernhard Abia is geen directeur meer van het ’s Lands Hospitaal
“Wij hebben als bond altijd gezegd dat de directieleden van ’s Lands Hospitaal vervangen moeten worden. Wij hebben niet gezegd dat alleen Abia vervangen moet worden. Het is wel goed dat er ergens begonnen is.” Zo reageert bondsvoorzitter Imro Edam op de ontheffing van waarnemend algemeen directeur Bernhard Abia van ’s Lands Hospitaal door minister Patrick Pengel van Volksgezondheid. Edam stelt dat de organisatie niet door één persoon getrokken wordt. Gaat het goed binnen de organisatie, dan heeft de organisatie dat de danken aan alle structuren binnen de organisatie. Zo ook omgekeerd is het slecht draaien van het ziekenhuis te danken aan het team dat de organisatie leidt.
Met de ontlasting van de waarnemend algemeen directeur uit zijn functie, stelt Edam dat het stichtingsbestuur weet dat zaken fout zijn gegaan. “Men is ergens begonnen, maar het is niet alleen Abia door wie er misbruik is gemaakt van bevoegdheden. Er zijn andere directieleden geweest, die zelfs zijn gaan gokken met de bevoegdheid. De bewijzen liggen ook daar. Wij kijken uit wanneer de rest volgt”, stelt Edam. De bond kijkt uit naar een totale reorganisatie van het ziekenhuis. In de verwachting ligt in ieder geval dat er een nieuw stichtingsbestuur zijn intrede doet. “Er zijn directieleden die vervolgens vervangen of gecorrigeerd moeten worden. Men zegt dat de leerling zijn meester overtreft. Bij deze kunnen wij stellen dat misschien Abia de meester was. Wanneer je de leerlingen nu zo laat, kan het gevaarlijker zijn”, stelt de bondsvoorman.
Er wordt een interim manager aangesteld bij het ziekenhuis. Edam ziet het hospitaal het jaar nog niet goed afsluiten met de nog overgebleven oude directieleden. Hij ziet wel licht in de tunnel voor het nieuwe jaar. “Ook al zou je een container met geld geven aan deze directieleden, wordt het dweilen met een open kraan. Er moet eerst een reorganisatie komen, alvorens wij een beter 2017 mogen tegemoet zien”, aldus Edam.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!