NDP-bonzen benaderen VHP’ers voor invulling ministersposten

Er is wederom een reshuffling van de ministers van kabinet Bouterse-Adhin in de maak. Heel recent hebben personen uit de directe omgeving van president Desi Bouterse zeker twee VHP’ers benaderd om een ministersfunctie te bekleden bij een eventuele reshuffling. Deze informatie wordt bevestigd door een topper van de VHP. Wie deze twee personen zijn, wil die persoon niet kenbaar maken. Feit is wel dat deze informatie intern bekend is binnen de oranjepartij.
Enkele weken terug tijdens de behandeling van de Algemene Politieke Beschouwingen in het parlement heeft de waarnemend fractieleider van de VHP, Asiskumar Gajadien, aangegeven dat het beleid dat gevoerd wordt door president Desi Bouterse, jonge meisjes naar escortbureaus drijft vanwege de erbarmelijke financiële situatie in het land. Hoewel parlementsvoorzitter Jennifer Simons bij Gajadien erop aandrong om zijn woorden terug te nemen, werd hij van repliek gediend door de president. Bouterse gebruikte bewoordingen als ezel, varken en politieke kuiken en gaf mee dat deze kwestie verregaande politieke gevolgen zal hebben voor Gajadien.
Bronnen melden dat exponenten van de VHP daadwerkelijk gesprekken voerde met de NDP voor een eventuele versterking van het regeerteam. Er zouden enkele ministersposten aangeboden zijn aan de VHP. Maar door de uitspattingen tussen Bouterse en Gajadien in het parlement heeft de NDP abrupt een einde hieraan gemaakt.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!