Guyanees Lionel D’Andrade wint derde Srefidensi Marathon

Eurleen Tanner uit Guyana eindigde als eerste bij de vrouwen (foto: Regilio Derby)

De Guyanees Lionel D’Andrade heeft de Srefidensi Marathon weer gewonnen (foto: Regilio Derby)
De Guyanees Lionel D’Andrade heeft zaterdagavond de 13de editie van de Srefidensi Marathon op zijn naam weten te schrijven. Dit betekende alweer de derde overwinning van hem. Eerder won hij de marathon in 2013 en 2014. In 2015 was hij ook koploper, maar viel geblesseerd uit. Toen won de Surinamer Guillermo Udenhout deze race. Dit jaar moest Udenhout zijn meerdere weer erkennen in de fitte D’Andrade en genoegen nemen met de tweede plaats. D’Andrade finishte in een tijd van 2 uren, 52 min en 27 seconden. Op de tweede plaats eindigde Udenhout in een tijd van 2:56:03. Carlos Felixdal eindigde in een tijd van 3:07:42 op de derde plaats.
Bij de dames was het eveneens een Guyanese die er met de zege vandoor ging. Eurleen Tanner ging met een tijd van 3:29:38 als eerst over de eindstreep. De Nederlandse Sandra Ammersingh werd tweede in een tijd van 4:08:43 en Cyrleen Phillips eindigde in een tijd van 4:18:51 op de derde plaats.
De winnaar zowel bij de dames als heren kreeg US$ 1000, nummer twee US$ 750 en nummer drie US$ 500.