Jaarvergadering Politiebond ordelijk verlopen

De Surinaamse Politiebond heeft op donderdag 17 november zijn jaarvergadering gehouden in de Politieacademie. Bondsvoorzitter Raoul Hellings heeft aangegeven dat de jaarvergadering rustig en ordelijk is verlopen. Het bestuur heeft verantwoording afgelegd over het gevoerde beleid in het afgelopen jaar en heeft ook de beleidsvoornemens voor 2017 gepresenteerd.
Drie speerpunten in 2017
In het jaar 2017 zal de bond drie speerpunten centraal stellen, te weten de herwaardering van de politie, de voortgang van het huizenbouwproject en de aanpak van rechtspositionele zaken. De korpschef heeft per brief haar felicitaties overgebracht. Zij was persoonlijk niet aanwezig op de vergadering. Volgens Hellings is het niet gebruikelijk dat de korpschef op de vergadering aanwezig is.
Bond heeft verantwoording afgelegd
“De bond heeft anders dan voorheen gebruik was, verantwoording afgelegd over de zaken die het bestuur in de afgelopen periode heeft uitgevoerd. We zitten in een financieel debat, waarbij er zes jaren lang nooit een financieel verslag is geproduceerd. Dit bestuur heeft in ieder geval voor dit jaar althans het gedeelte waarvan wij verantwoordelijk zijn verslaglegging gedaan. Wij gaan zo ook verder in 2017”, aldus de bondsvoorzitter.
Jaarverslag uitgebleven
“Het bestuur gaat verder werken, ook zal het nagaan hoe het kon dat het jaarverslag van de afgelopen zes jaren is uitgebleven. Indien noodzakelijk, zal een deskundige erbij gehaald worden om het zaakje verder ut te dokteren.” Het ging om een statutaire verandering waarin verantwoording werd afgelegd. Het bestuur heeft gebruik gemaakt van de gelegenheid om organen te installeren. Er zijn ook officieel twee beleidsadviseurs aangesteld te weten Tjin A Ton en Starke.
Eenmalige inhouding SRD 20 op de bezoldiging
Volgens de voorzitter van de politiebond zijn enkele beslissingen genomen. De alv heeft toestemming gegeven voor de eenmalige inhouding van een bedrag van SRD 20 op de bezoldiging van politieambtenaren. Dit, om tegemoet te komen aan in feite de dekking van kosten voor behandeling in het buitenland, van een zoon van een politieman die ernstig ziek is. Er is dringend geld nodig om zijn leven te redden. Het gaat in deze om een bedrag van ruim Euro 170.000. Deze maand wordt van de leden van alle leden de Surinaamse politiebond SRD 20 ingehouden. Met dit geldbedrag kunnen de kosten voor het verblijf tot en met juni gedekt worden, zegt bondsvoorzitter Hellings.
Dit jaar geen kerstbonnen voor de politie
De bond heeft besloten om geen kerstbonnen te verstrekken in december, omdat de financiële situatie van de bond dit momenteel niet toelaat. Indien de bond zulks toch nog probeert te realiseren, zal dit met een bedrag groot SRD 600.000 gepaard gaan. ‘Dit geld kunnen wij beter gebruiken voor andere projecten, dus dit jaar geen kerstbonnen. Hieraan is goedkeuring gegeven.’
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!