Negende kinderhart chirurgische missie opereert 20 patiënten

Negende kinderhart chirurgische missie opereert 20 patiënten.fotoVan 24 oktober tot en met 4 november heeft de negende kinderhart chirurgische missie (KHM 2016) plaatsgevonden in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Een team van het CAHAL (Centrum voor aangeboren hartaandoeningen Amsterdam Leiden) – bestaande uit 14 mensen heeft deze bijzondere missie in samenwerking met Surinaamse collega’s uitgevoerd. Na de screeningsmissie in februari, waarbij in twee weken tijd 150 kinderen zijn gecontroleerd o.a. door het maken van echo’s, is er een selectie gemaakt van kinderen die tijdens KHM 2016 hoogstnoodzakelijk geholpen moesten worden.
Record aantal
Dit jaar zijn er 20 kinderen geopereerd: een record! In totaal zijn er nu meer dan honderd kinderen hier in Suriname geholpen. Vermeldenswaard is ook, dat de kinderen na afloop van de operatie niet meer worden opgenomen op de ICU, maar op de eigen intensive care van de kinderafdeling: PICU.
Na hard werken werd de KHM 2016 afgesloten met een gezellig samenzijn. Een woord van dank gaat uit naar alle medewerkers/collega’s uit Nederland, maar zeker ook naar alle medewerkers van de verschillende afdelingen van het AZP, die de missie tot een succes hebben gemaakt. Het behoeft geen nader betoog dat zonder deze missie alle kinderen naar het buitenland zouden moeten gaan om geholpen te worden. Mede en door deze missie heeft Suriname enorme bedragen kunnen besparen.

error: Kopiëren mag niet!