Brandweer Nickerie geeft preventie voorlichting in ressort Waldeck

Brandweer Nickerie geeft preventie voorlichting in ressort WaldeckDe hoofdbrandmeester Welles Vivian van het Korps Brandweer afdeling Nickerie heeft op verzoek van de stichting “Het Moederhart’’ Nickerie een presentatie verzorgd aan een groep van meer dan 30 personen bestaande uit vrouwen en buurtbewoners van ressort Waldeck en omliggende wijken. De stichting wil dat deze personen brandveiligheidsvoorlichting meekrijgen, zodat zij dan ook goed voorzien zijn van informatie die ertoe moet leiden dat ook bij hun brandveiligheidsbewustwording en risico’s bij brand-onveilig handelen wordt ingeworteld.
De participanten waren zeer ingenomen met de verschillende onderdelen van de presentatie die door een goede onderlinge samenwerking gemaakt heeft dat de informatie positief opgenomen is. Door de interactie en interesse van alle participerenden kon de afgesprokenvragen ronde niet afgewacht worden vooral door de jongeren die getoond hebben deels kennis te bezitten van brand veroorzakende processen die zij opgedaan hebben tijdens hun schoolopleiding en ervaringsoverdracht van derden. De ouderen gaven dan ook aan dat zei deels wat kennis hebben van brandrisico’s en brandonveilige situaties vooral de vrouwen met keuken en kookervaringen, maar wat zij allemaal theoretisch en praktisch door demonstraties van aanschouwelijk en beeld materiaal (videobeelden) hebben mogen ontvangen, meer was dan wat zij reeds aan denkniveau hebben en hun noodzaakt zich verder in de aangeboden informatie te gaan verdiepen.
Kortom door interactie was goed te proeven dat de informatiewisseling op een denkniveau van een bepaalde hoge graad was en dit gaf aan de presentatoren meer de aanzet, om als vertegenwoordigers van een lerende organisatie goed te kunnen inspelen op deze vorm van samenwerking en de wederzijdse informatie wisseling zodat deze goed op balans gebracht kon worden en vasthoudend naar tevredenheid van alle deelnemende partijen.

error: Kopiëren mag niet!