TAS wil meer duidelijkheid rond aantal Uniqa-gebruikers

1 TAS wil meer duidelijkheid rond aantal UNIQA gebruikersDe Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) heeft middels een bekendmaking burgers opgeroepen die in het bezit zijn van een actieve Uniqa-simkaart om in het kader van een inventarisatie programma, zich te laten registreren ten kantore van de TAS. De TAS wil hiermee een overzicht hebben van het aantal Uniqa gebruikers. Het behoort tot een van de taken van de TAS om behalve de stakeholder, ook de consument te beschermen. Intussen is het geen publieksgeheim meer dat er onduidelijkheid is over het wel of niet bestaan van de Uniqa provider. Op deze manier wil de communicatie autoriteit dus meer duidelijkheid verkrijgen rond het aantal Uniqa gebruikers. Een ieder die zich wil registreren moet zijn mobiele telefoon met actieve Uniqa -simkaart, een identiteitskaart of een geldig rijbewijs meenemen. Verder is bekendgemaakt dat de periode voor registratie van 16 november tot en met 30 november 2016 telkens van 09.00 uur s ’morgens tot 15.00 uur des namiddag zal plaatsvinden. De registratie vindt alleen plaats ten kantore van de TAS vandaar dat er een ruime periode is aangegeven ten aanzien van de registratie.
Na 8 jaren gevestigd te zijn in Suriname had de telecomprovider Uniqa op dinsdag 14 juli 2015 aangekondigd haar telecom activiteiten in Suriname te stoppen. “Het was voor de kleinste telecomprovider in Suriname een moeilijke beslissing”, zei de voormalige directeur van Operations, Sanson Ogenio. Het moederbedrijf is gehuisvest op Curaçao. Er zou zijn aangegeven dat de onderneming zich volledig wilde concentreren op Curaçao gelet op het feit dat Uniqa na een aantal jaren van aanhoudende en oplopende verliezen, de voortzetting van de activiteiten onder de huidige omstandigheden niet langer aankon.
Met het vertrek van de Telecombedrijf werd de weg helemaal vrijgesteld voor de twee andere telecomproviders te weten Telesur en Digicel om op hun respectievelijke manier zorg te dragen voor de telecomactiviteiten in het land. Er was een akkoord bereikt met Digicel Suriname om de dienstverlening aan alle bestaande klanten van Uniqa voort te zetten. De huidige Uniqa producten en diensten zouden gewoon voortgezet worden.

error: Kopiëren mag niet!