Hoog gespannen verwachtingen van IGSR-afgestudeerden

Veel verwachtingen van IGSR afgestudeerden 1
Veel verwachtingen van IGSR afgestudeerden (2)
Veel verwachtingen van IGSR afgestudeerden (3)De Stichting Institute for Graduate Studies and Research heeft onlangs voor het collegejaar 2015/2016 in totaal 16 diploma’s uitgereikt aan haar afgestudeerde masterstudenten. De verstrekte diploma’s waren voor studenten van de Master in Development and Policy (1), de Master Education Innoveren en Implementeren (2), Master Wiskunde (2), Master Nederlandse Taal en Cultuur (2), Master Spaans als Vreemde Taal (4), Master of Education in teacher training (5). Hiertussen waren er ook 3 studenten die cum laude zijn afgestudeerd.
Directeur Daniel Lachman drukte de afgestudeerden op het hart dat ondanks zij heel hard gewerkt hebben om aan hun bul te komen, het echte werk na de ontvangst begint. Hiermee spreekt hij ook van de vele verwachtingen die er zijn uit de mensen die met nieuwe kennis de maatschappij al geruime tijd dienen en nog zullen dienen. Hij vergeleek de afgestudeerden met een lucifer die zonder de nodige wrijving niet in staat zou zijn om het licht te schijnen. “Dit betekent dat je niet hier stopt, maar door blijft schrijven en onderzoeken. Probeer te reflecteren op wat er in de maatschappij gebeurt en dat naar buiten te brengen. Probeer je mening te ventileren. Het is niet een diploma alleen. De echte test begint nu. Nu komt de tijd om het licht te schijnen”, aldus Lachman.
Sinds haar oprichting heeft het instituut ongeveer 105 bullen verstrekt aan afgestudeerden. Het IGSR is in maart 2006 opgericht als voorloper van de Faculty of Graduate Studies (FGS). Het IGSR (later FGS) zal de incidentele masters verzorgen en heeft verder de taak de kwaliteit van de verzorgde masters te bewaken. IGSR heeft een aantal opleidingen onder haar paraplu. Enkele van de opleidingen zijn al afgerond, terwijl een groot deel nog in afrondende en ook beginfase is. Hiertoe behoren de opleidingen Development and Policy, Macro Economic Analysis and Policy, Public Health, Banking & Finance, Urban Planning & Management, Wiskunde, Research Methods, Master Spaans als vreemde taal, Master of Education in teacher training, Biologie en Geschiedenis. (foto’s: Ricky Bahadoersingh)
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!