IGSR start volgend jaar met de pre-PhD-school

IGSR start volgend jaar met de Pre-Phd school1De Stichting Institute for Graduate Studies en Research zal volgend jaar starten met een nieuwe fase van de pre-PhD-school. De pre-PhD-school zal uiterlijk 1 januari 2017 operationeel zijn. Er is in het verleden al een pre-PhD-school gestart bij het IGSR. PhD-studenten zijn in die fase ook afgeleverd. Een PhD-opleiding (Doctor of Philosophy) houdt in dat de student diepgaander onderzoek uitvoert met betrekking tot een bepaald onderwerp. Bij het doctoreren wordt uitgebreider onderzoek verricht in vergelijking met een onderzoek bij een masteropleiding. Over het algemeen duurt zo een PhD-opleiding vier jaren.
“Het gaat om diepgaander onderzoek, waarbij een onderwerp dat de samenleving raakt wordt aangegaan. Bij het verrichten van onderzoek zal je resultaten krijgen, die besproken en geanalyseerd worden”, stelt Andrea Jubithana-Fernand, onderdirecteur Onderzoek bij het IGSR. De pre-PhD-school is in beginsel gericht op het klaarstomen van de student op de PhD-fase. Er zal in zo een pre-school, de basis bijgebracht worden aan de studenten in bijvoorbeeld hoe zij hun onderzoek moeten uitvoeren, welke soort onderzoeksmethoden in deze fase wel en niet moet worden gebruikt. “Het gaat meer om de algemene kennis die je moet hebben om de PhD te starten. Na de algemene kennis te hebben vergaard, gaat een ieder richting zijn eigen vakgebied om de PhD-fase te starten”, vertelt Jubithana-Fernand.
Het ligt in de bedoeling om voor wat de begeleiding van de PhD-studenten betreft, eerst te kijken naar de begeleiders en deskundigen die in Suriname aanwezig zijn. Waar er in Suriname geen deskundigen voor te vinden zijn, zal er een beroep worden gedaan op de partneruniversiteiten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname in het buitenland.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!