Sozavo en Unicef ondertekenen Memorandum of Understanding

Sozavo en UNICEF ondertekenen Memorandum of Understanding.1Onlangs is door de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Joan Dogojo, een samenwerkingsovereenkomst (Memorandum of Understanding) getekend met the United Nation Children Fund (Unicef). Het betreft de samenwerking voor de implementatie van het Multiple Indicator Cluster Survey 6 (MICS 6). MICS is een Internationaal huishoudonderzoek welke is ontwikkeld door Unicef en is één van de grootste databronnen als het gaat over informatie omtrent welzijn van kinderen en vrouwen.
MICS data ondersteunt landen in het monitoren van voortgang onder meer op het gebied van de gezondheid van jonge kinderen, toegang tot veilig drinkwater en sanitatie, onderwijs, vroege kinderontwikkeling (ECD), bescherming, toegang tot media en gebruik van informatie en technologie. Voorts is de MICS data een belangrijke indicatie hoe een land staat met betrekking tot de millennium ontwikkelingsdoelen (nu de Sustainable Development Goals, SGD’s).
De meest recent uitgevoerde MICS in Suriname dateert van 2010 (gepubliceerd in 2013), het MICS 4 programma. Intussen heeft Suriname 3 ronden van het MICS huishoudonderzoek uitgevoerd onder leiding van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Data van het MICS is onder andere aangewend voor de rapportage en voortgang met betrekking tot de Millenniumdoelen. Vermeldenswaard is dat Suriname een van de eerste landen in de regio is dat het MICS 6 programma zal uitvoeren welke een goede baseline zal zijn voor het monitoren van de Duurzame Millennium Doelen (SDG). De uitvoering van het MICS 6 onderzoek is opgenomen in de reguliere begroting van het ministerie van Sociale Zaken en zal met de ondersteuning van Unicef en andere partners worden uitgevoerd.
De volgende stap in het MICS- proces is het samenstellen van een technische commissie bestaande uit vertegenwoordigers van ministeries en andere stakeholders die als taak zal hebben erop toe te zien dat de voorbereidingen voor het onderzoek, het onderzoek zelf en de rapportage volgens bepaalde richtlijnen en standaarden worden uitgevoerd. Ook zullen in het proces de staf van het ministerie en andere stakeholders in de gelegenheid gesteld worden trainingen te volgen op het gebied van het opzetten van onderzoeken, dataverzameling, analyse en rapportage van data. Het daadwerkelijk veldonderzoek van MICS wordt in de tweede helft van 2017 verwacht.

error: Kopiëren mag niet!